Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 10 /15:43

Ginkluotas santykių aiškinimasis Kaune – BMW vairuotoją persekiojo, apšaudė ir galiausiai taranavo

Trečiadienio vakarą Kauno Jūratės gatvėje iš kiemo išvažiuojantį BMW automobilį apšaudė „Audi“ vairuotojas. Vėliau vyko persekiojimas, pasibaigęs daugiau šūvių bei smūgiu į galą. Incidentas įvyko aiškinantis jame dalyvavusių ir vienas kitą pažįstančių asmenų tarpusavio santykius. Abu sulaikytieji yra žinomi teisėsaugai, pas vieną jų rasta ir narkotikų.
Kaune iš persekiojančio „Audi“ buvo apšaudytas BMW automobilis
Kaune iš persekiojančio „Audi“ buvo apšaudytas BMW automobilis / Kauno apskrities policijos nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, gruodžio 9 dieną apie 20 valandą 40 minučių Kauno Jūratės gatvėje moters, gimusios 1997 metais, vairuojamam automobiliui ,,BMW 320“, kuriuo kartu važiavo vyras, gimęs 1996 metais, išvažiuojant iš kiemo, privažiavo „Audi A4“ automobilis, kurio vairuotojas galimai oriniu šautuvu šaudė į „BMW 320“ automobilį.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kaune iš persekiojančio „Audi“ buvo apšaudytas BMW automobilis
Kauno apskrities policijos nuotr./Kaune iš persekiojančio „Audi“ buvo apšaudytas BMW automobilis

Vėliau BMW buvo persekiojamas bei apšaudomas, o sankryžoje sustojus ties šviesoforu, į jo galinę dalį atsitrenkė „Audi A4“.

Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Įtariamieji, gimę 1998 ir 1992 metais, uždaryti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Asmenims gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Papildyta 15.36 val. Kaip informavo Kauno apskrities policija, autoįvykį sukėlę ir iš jo pasišalinę asmenys buvo surasti ir sulaikyti operatyviai į įvykio vietą atvykusių policijos pareigūnų.

Šiuo metu, ikiteisminio tyrimo turimais duomenimis, incidentas įvyko aiškinantis jame dalyvavusių ir vienas kitą pažįstančių asmenų tarpusavio santykius. Abu sulaikytieji yra žinomi teisėsaugai.

Atliekant pirminius veiksmus, vieno iš jų kišenėje buvo rastas nedidelis kiekis, kaip įtariama, narkotinės psichotropinės medžiagos. Atliekant kratą jo gyvenamojoje vietovėje, taip pat rasta galimai narkotinių psichotropinių medžiagų bei keliolika įvairių mobiliojo ryšio telefonų, kurių įsigijimo aplinkybės nėra aiškios.

Gruodžio 10 dieną bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių sulaikytiesiems skyrimo. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai, atlieka – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai.

Asmenis, kurie matė minėtą įvykį viešoje vietoje, užfiksavo tai savo automobiliuose esančiais vaizdo registratoriais ar kitais būdais, prašoma susisiekti su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnais el. paštu migle.vytaite@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius