Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirtinai sumušęs žmogų apsaugos darbuotojas Linas Dzidolika keliaus už grotų

Kauno apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį apsaugos darbuotojui Linui Dzidolikai. Jis pripažintas kaltu dėl žmogaus nužudymo ir siunčiamas už grotų 7 metams ir 6 mėnesiams.
Gyvenimas pataisos namuose
Pataisos namuose (asociatyvi nuotr.) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

L.Dzidolika kaltintas tuo, kad dirbdamas apsaugos darbuotoju pernai kovą, prie Kaune esančios bendrovės „Trys berželiai“ pastato, viešoje vietoje, tyčia be jokios dingsties, sudavė vyrui smūgius į įvairias kūno vietas. Nuo patirtų sužalojimų vyras kitą dieną namuose mirė.

Kaip praneša Kauno apygardos teismas, kaltinamasis teigė, kad smūgiai buvo suduoti dėl būtinosios ginties, kaip reakcija į prieš jį nukreiptus necenzūrinius žodžius ir grasinimą, po kurio sekė gąsdinantis judesys lyg asmuo būtų siekęs peilio.

Teismas konstatavo, kad žuvęs asmuo jokio ginklo neturėjo, buvo apgirtęs ir svirduliavo į šonus, dėl tokios būsenos neprilygo kaltinamajam fizine prasme.

Teismas pabrėžė, kad L.Dzidolika yra sportiško kūno sudėjimo, buvo ne vienas, o su dar dviem apsaugos darbuotojais, todėl žuvusiojo išsakyti žodžiai ir judesiai nesudarė pagrindo manyti apie realų pasikėsinimą smogti peiliu. 

Teismo nutartyje minima, kad kaltinamasis savo noru atlygino padarytą materialinę žalą, o jo nusikalstamos veikos padarymui įtakos turėjo provokuojantis nukentėjusiojo elgesys. 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius