Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune nušautas su „agurkiniais“ siejamas Rytis Korsakas (atnaujinta 11.40 val., nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Kaune, prie namo, kuriame gyveno, nušautas 37-erių Rytis Korsakas, priklausęs „agurkinių“ gaujai. Vyras nužudytas vieninteliu šūviu į galvą. Policija kol kas nesulaikė nė vieno įtariamojo.
Įvykio vietoje
Policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie kraujo klane gulintį vyrą 19.05 val. Kauno miesto greitosios pagalbos stoties medikams pranešė neprisistatęs vaikinas. Budinčiai gydytojai jis pasakojo, kad prie Baltų prospekto 119-ojo namo guli vyras, kuriam praskelta galva. Nuvykus medikams į vietą paaiškėjo, kad sužaloto vyro galva ne praskelta, bet peršauta. Jo gyvybės medikų brigadai nepavyko išgelbėti. Pasak greitosios gydytojų, vyriškis užgeso tik įkeltas į automobilį, dar net nepajudėjus ligoninės link.

Susišaudymo nebuvo. Į mirusiojo galvą paleistas tik vienas šūvis. Jis ir buvo mirtinas“, – sakė 15min.lt  policijos atstovas. Nors iš karto po nusikaltimo ant kojų sukelti specialiųjų policijos padalinių pareigūnai, kol kas nė vienas įtariamasis nesulaikytas.

Kauno apygardos teisme tebenagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje turto plėšimais bei kitais sunkiais nusikaltimais kaltinami įvairūs „agurkinių“ gaujos nariai, tarp jų –  ir R.Korsakas. Vyras buvo neįgalus – vaikščiojo su vaikštyne, mat 2004 metų pabaigoje buvo suluošintas Kauno motelyje „Sandija“ kilus susišaudymui.

Yra žinoma, kad „agurkiniai“ konfliktavo su kita grupuote – „kamuoliniais“. Praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje Kaune naudojant automatus „Kalašnikov“ buvo apšaudyti su „agurkiniais“ siejami asmenys. Tuomet nukentėjo du žmonės. Po šių įvykių policija Kaune ėmėsi prevencinių priemonių – mieste vyko kratos, buvo sustiprintas patruliavimas.

Papildyta 11.40 val.: Kauno policijos duomenimis, iki penktadienio vidurdienio pareigūnai nebuvo sulaikę nė vieno įtariamojo.  Jų paieškos tęsiamos.

Baltų prospekto 119-ojo namo, kuriame gyveno nužudytasis, gyventojai 15min.lt sakė nelaimės vakarą nieko įtartino nepastebėję. Šurmulys kilo tik tuomet, kai į kiemą įvažiavo greitosios medicinos pagalbos ir policijos pareigūnų automobiliai.

Kaimynai teigė žinoję, kad jų laiptinėje gyvena su nusikalstamu pasauliu siejamas žmogus. Tačiau nesaugiai nesijautė, nors jau anksčiau teko patirti, ką reiškia gyventi nusikalstamos grupuotės atstovo pašonėje: 2008-ųjų spalio 31 dieną Baltų prospekto 119-ame name nugriaudėjo sprogimas. Policija tuomet pranešė, jog savadarbis sprogmuo buvo padėtas ties išėjimu ant stogo, kur žmonės retai vaikščioja. Todėl nukentėjusių asmenų nebuvo. Išdužo tik laiptinės langai, buvo apgadintos kelių butų durys. Nors policija oficialiai nesiejo šio įvykio su toje laiptinėje gyvenusiu R.Korsaku, kaimynai neabejoja, kad incidentas buvo ne tik susijęs, bet ir skirtas konkrečiai šiam gyventojui.

„Labiausiai nukentėjo jo buto durys. Tas sprogmuo ir buvo padėtas vos ne prie jo durų“, – 15min.lt sakė prisistatyti nepanoręs laiptinės gyventojas. Pasak jo, kaimynams R.Korsakas atrodė ramus. Į akis krito tik tai, kad dažnai keisdavo automobilius. „Jis buvo mandagus – prasilenkdamas laiptinėje visada pasisveikindavo“, – tikino gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius