Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 19 /13:13

Kaune pagimdė į Klaipėdos ligoninę girta atvežta nėščioji: kūdikis blaivus

Trečiadienio vakarą į Klaipėdos universitetinę ligoninę atvežta nėščioji, kuriai nustatytas beveik 3 promilių girtumas. Gydytojai įžvelgė grėsmes, baiminosi, kad netrukus gimsiantis vaisius gali neišgyventi, todėl nutarta moterį pervežti į Kauno klinikas. Penktadienio rytą naujagimis gimė gyvas.
Naujagimis
Naujagimis/ Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Penktadienio vidurdienį Kauno klinikos atstovai 15min patvirtino, kad nėščioji iš Klaipėdos į Kauną buvo pervežta ketvirtadienį apie pietus. Įtartos komplikacijos.

Medikų teigimu, net ir mažas alkoholio kiekis su nėštumu nėra suderinamas.

„Vaikutis gimė penktadienio rytą, prieš pietus. Jo būklė gera, stabili. Yra kartu su mama“, – patikino Kauno klinikų spaudos atstovė Karolina Vaikšnoraitė.

Naujagimio, kuris gimė išnešiotas, neprireikė pervežti į intensyvios terapijos skyrių. Nors Klaipėdos medikai spėjo, kad kūdikis tikriausiai bus stipriai apnuodytas alkoholiu, jo kraujyje alkoholio neaptikta.

Šiuo metu stebima abiejų – tiek gimdyvės, tiek vaiko, būklė. Kada ji bus išleista į namus, dar nėra aišku. Neaiškios ir alkoholio vartojimo pasekmės kūdikiui.

„Retas atvejis, kai į Kauno klinikas yra atvežama girta gimdyvė“, – teigė šios gydymo įstaigos atstovė spaudai.

Tauragės apskrities policija 15min informavo, kad trečiadienį į šios gimdyvės namus socialiniai darbuotojai buvo kviesti dukart. Pirmasis pranešimas dėl girtavimo nepasitvirtino – girtavo kaimynai. Antrąjį kartą socialinės darbuotojos aptiko keturiasdešimtmetį perkopusią nėščiąją neblaivią. Buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie nustatė 2,54 prom. girtumą.

„Dėl alkoholio ar narkotinių medžiagų vartojimo anksčiau ši moteris policijoje nebuvo registruota. Jos sugyventinis kartą įkliuvo dėl dviračio vairavimo esant neblaiviam“, – 15min penktadienį teigė Greta Kęsminaitė, Tauragės apskrities policijos atstovė spaudai.

Anot jos, šiuo metu vykdomas aplinkybių patikslinimas. Per 10 dienų bus nuspręsta, pradėti ikiteisminį tyrimą ar ne. Žiniasklaidoje pasirodžiusių teiginių apie tai, kad šios neblaivios nėščiosios šlapime rasta ir narkotinių medžiagų, Tauragės apskrities policija negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti.

Praėjusią savaitę į Klaipėdos ligoninę buvo atvežta dar viena neblaivi gimdyvė. Ši istorija sukėlė ažiotažą žiniasklaidoje, nes kūdikio kraujyje buvo aptikta daugiau kaip keturios promilės alkoholio. Medikai teigia, kad kūdikis sveiksta, alkoholio kraujyje jau nebeliko.

Dėl pastarojo atvejo Klaipėdos apygardos prokuratūra savo iniciatyva pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius