-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietes prie „Lidl“ šiurpinęs plėšikas keliauja už grotų

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 45 metų Egidijui Kartanui, kuris Šilainių „Lidl“ automobilių stovėjimo aikštelėje, brutaliai apiplėšė dvi moteris.
Kauno plėšikas Egidijus Kartanas teisme
Kauno plėšikas Egidijus Kartanas teisme / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kaip praneša teismas, kadangi kaltinamasis kaltu prisipažino, byla buvo nagrinėjama atliekant sutrumpintą įrodymų tyrimą, o paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir skirta galutinė dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Bylos duomenimis, 2017 m. kovo 26 dieną E.Kartanas įsėdo į nukentėjusiosios automobilį ir grasindamas peiliu, pagrobė iš jos piniginės 10 eurų bei reikalavo jį nuvežti į Savanorių prospektą. Iš automobilio daiktadėžės jis pagrobė 20 eurų vertės kišeninį laikrodį, išplėšė automobilio magnetolą.

Kitą dieną E.Kartanas toje pačioje Šilainiuose esančio „Lidl“ prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje įsėdo į moters vairuojamą automobilį, grasino peiliu ir pagrobė 5,76 eurų vertės pirkinių maišelį.

E.Kartanas teisme pripažino savo kaltę, gailėjosi netinkamai pasielgęs. Atsiprašė nukentėjusiųjų ir teigė nenorėjęs joms nieko bloga padaryti. Kadangi jis gydosi nuo narkotikų priklausomybės, tądien jam buvo prileista vaistų, nuo kurių jis blogai jautėsi, todėl sugalvojo įsigyti narkotikų.

Teisme jis sakė, kad nors praeityje buvo teistas, tačiau grįžęs iš įkalinimo įstaigos per penkerius metus jis nepadarė nė vieno nusikaltimo. Šį savo poelgį kaltinamasis vertino kritiškai ir žadėjo, kad tai bus paskutinis kartas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į kaltinamojo atsakomybę lengvinančias aplinkybes, tačiau atsižvelgė ir į tai, kad E.Kartanas padarė du tyčinius sunkius nusikaltimus, anksčiau buvo teistas, todėl turi būti baudžiamas griežčiausia bausme – realiu laisvės atėmimu.

Bausmę E.Kartanas turės atlikti pataisos namuose.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius