Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune šiemet jau pavogti 25 automobiliai: vieno jų savininkas prašo visuomenės pagalbos – atsilygins

Naktį iš kovo 19 dienos į kovo 20-ąją Kauno Baltijos g. pavogtas juodos spalvos automobilis „Honda CR-V“. Jo savininkai – šeima, prašanti visuomenės pagalbos. Už naudingą informaciją pora žada atsilyginti. Pasak Kauno apskrities policijos, tai jau 25-asis laikinojoje sostinėje pavogtas automobilis šiais metais. Dažniausiai nuo vagių nukenčia „Volkswagen“ savininkai.
Pavogtas automobilis
Pavogtas automobilis / 15min skaitytojo Aivaro nuotr.

„Kovo 20 d. naktį iš daugiabučio kiemo Baltijos g. 21 Kaune dingo ką tik įsigytas mūsų šeimos automobilis „Honda CR-V“, pagamintas 2008 m. Valstybiniai nr.: KGH154. Gale buvo automobilinė kėdutė. Svarbi bet kokia informacija. Ieškome liudininkų. Už reikšmingą informaciją atsilyginsime. 865428459“, – toks skelbimas iškart po vagystės ėmė plisti socialiniuose tinkluose.

15min susisiekė su dingusio automobilio savininku Aivaru S. Šis patikino, jog su vagimis susiduria pirmą kartą.

„Automobilį įsigijome 2018 kovo 6 d. Šeimai reikėjo didesnės transporto priemonės, nes auginame 1,5 metų vaiką. Pirkinys ilgai planuotas. Automobilis naudotas, pirkome jį automobilių turguje Kaune. Nuostolį įvertinome 8 000 eurų. „Hondą“ laikydavome prie namų, daugiabučio kieme. Pastarąjį kartą jį mačiau vagystės išvakarėse, pasižiūrėjau, kaip ir kur žmona pastatė. Ryte planavome su vaiku vykti į polikliniką, tačiau išėjus „Hondos“ neberadome. Iškvietėme policiją. Ši sureagavo labai greitai, bendravo maloniai“, – teigė 1987 metais gimęs Aivaras S.

Signalizacijos įrengti nespėjo

Daugiabučiame name, kuriame gyvena, jis iškabino skelbimus, tačiau iš kaimynų niekas neatsiliepė, ko gero, niekas nieko nematė. Susisiekė tik vienas kaimynas, kuris kiek toliau turi įsirengęs kameras, – pasiūlė jas peržiūrėti ir perduoti medžiagą policijai.

„Mažai tikėtina, kad kažkas matysis, nes kameros prie kitos laiptinės, tačiau vilties turim. Pastaruoju metu, jau po vagystės, sužinojau, kad prieš mėnesį Šilainių mikrorajone dingo „VW Golf“, tačiau kol kas neatsirado. Dėl automobilio jaučiausi saugus, spėjau apsidrausti, o ir 10 metų senumo jis. Planavau įrengti signalizaciją, tačiau nespėjau“, – patikino dingusio automobilio savininkas.

Komentaruose atsiliepė ir pavogto „VW Golf“ savininkas. Pasak jo, nuo vasario pradžios jau penkta jam žinoma mašina pavogta Kaune. Trys iš jų dingo Šilainiuose.

„Užuojauta, prieš mėnesį man taip pat pavogė „Golf Plus“. Jokių žinių iki šiol, spėju tie patys vagys siaučia“, – teigė dar vienas nuo vagišių nukentėjęs kaunietis.

Vagysčių mažėja

Kauno apskrities policijos duomenimis, per šių metų pirmąjį ketvirtį Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate užregistruotos 25 automobilių vagystės, kuomet pernai vienam ketvirčiui teko 43. Dažniausiai vagys taikosi į „Volkswagen“ markės automobilius (iš 25 automobilių – 10), taip pat registruotos „Toyota“, „Mercedes-Benz“, „Audi“, „Volvo“, „Honda“ ir kitų automobilių markių vagystės.

„Automobilių vagysčių mažėja – praėjusiais metais jų registruota 175, tai beveik 19 proc. mažiau lyginant su 2016 m. Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai didelį dėmesį skiria siekdami išaiškinti šias nusikalstamas veikas. Pareigūnai nuolat stebi ir analizuoja neteisėtas bei nusikalstamas veikas aptarnaujamoje teritorijoje, atsižvelgia į organizuodami savo darbą.

Rekomenduojame įsirengti automobilyje signalizaciją, laikyti savo transporto priemonę saugomose aikštelėse, jei nėra galimybės tai daryti garaže, ar bent netoliese namų gerai apšviestoje vietoje. Niekuomet automobilyje nepalikite užvedimo raktelių, vertingų daiktų ir pravertų langų. Visuomet įsitikinkite, kad automobilis tikrai užrakintas“, – teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė.

Dėl „Honda CR-V“ vagystės, anot jos, Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Asmenis mačiusius šį įvykį, ar turinčius vertingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu 8 37 303 450, 8 37 303 408 arba 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius