Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apskrityje – per 10 300 pranešimų apie smurtą: policija lankė 174 smurtautojų šeimas

Balandžio 11 d. Kauno apskrities policijos pareigūnai vykdė bendrą prevencinę priemonę kartu su Probacijos tarnybos pareigūnais ir Specializuotos pagalbos centrų atstovais. Kauno mieste, Kaišiadorių, Jonavos, Kauno bei Kėdainių rajonuose vykdytos priemonės metu buvo aplankyta daugiau nei 170 šeimų, nustatyta pažeidimų, – informuoja Kauno apskrities policija.
Kauno policija aplankė 174 smurtautojų šeimas
Kauno policija aplankė 174 smurtautojų šeimas / Kauno apskrities VPK nuotr.

Lyginant kelių praėjusių metų gautus pranešimus, susijusius su smurtu artimoje aplinkoje, pastebimas jų didėjimas. 2016 metais Kauno apskrities policija užregistravo daugiau nei 10 300 pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje, kuomet 2015 metais buvo užregistruota daugiau nei 8 100 pranešimų.

Nors augantis pranešimų skaičius rodo gyventojų nepakantumą ir netoleranciją daromiems teisės pažeidimams, tačiau kartu ir skatina pareigūnus vykdyti dar aktyvesnę prevencinę veiklą.

Neretai smurtautojai nuteisiami bausme, nesusijusia su laisvės atėmimu ir toliau lieka gyventi su asmeniu, prieš kurį buvo smurtauta. Atvykus į šeimas buvo bendrauta ne tik su smurtavusiu asmeniu, bet ir su nukentėjusiaisiais. Su jais buvo kalbėta apie tai, kur galima kreiptis pagalbos.

„Nukentėję asmenys Specializuotos pagalbos centruose turi galimybę gauti nemokamą specialistų konsultaciją: socialinio darbuotojo, psichologo, teisininko. Konsultacijos nemokamai teikiamos ir asmeniškai besikreipiantiems asmenims, nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje. Tai pat Specializuotas pagalbos centras (SPC) teikia tarpininkavimo su kitomis institucijomis paslaugą“, - teigia Kauno apskrities moterų krizių centro, veikiančio kaip SPC Kauno mieste, atstovė Renata Ališevičienė.

„Dažnai pranešimai apie galimas smurto apraiškas gaunami iš tais pačiais adresais gyvenančių žmonių, tad siekiant užkirsti kelią šių nusikalstamų veikų kartotinumui bei užkardyti smurto artimoje aplinkoje apraiškas, tolimesnis bendravimas su jau teistais asmenimis, yra itin svarbus“, - pabrėžia Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkė Joana Gudelytė, teigdama, jog tokias prevencines priemones pareigūnai aktyviai vykdys ir toliau.

Priemonės metu, aplankius 174 asmenis, esančius Probacijos tarnybos apskaitoje, buvo nustatyti penki pažeidimai.

VIDEO: Kauno apskrityje policija patikrino 174 smurtautojų šeimas

Trys asmenys negyveno nurodytu adresu, buvo pakeitę gyvenamąją vietą bei apie tai neinformavę Probacijos tarnybos. Vienas vyras buvo rastas išgėręs, taip pažeisdamas teismo įpareigojimą nevartoti alkoholio. Taip pat vienas asmuo buvo išvykęs, nors teismo įpareigojimu jis tuo metu jau turėjo būti namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius