Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 16 /13:04

Kauno mariose apvirto burlaivis: 10 vaikų ir 3 suaugusieji atsidūrė vandenyje

Specialiosios tarnybos šeštadienį priešpiet sukeltos ant kojų dėl ekstremalaus įvykio Kaišiadorių rajone. Apie kilometrą nuo kranto apvirtus burlaiviui, į nelaimę buvo pakliuvę skautai, daugiausiai nepilnamečiai. Žvejų ir gelbėtojų pastangomis išsaugota mažiausiai 13 gyvybių – trijų suaugusiųjų ir dešimties vaikų. Tarp išgelbėtų vaikų buvo 6 mergaitės. Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko dėl stipraus vėjo ir didelio bangavimo.
Regatos akimirka
Asociatyvinė iliustracija: regatos akimirka / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šeštadienį 11 val. 24 min. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Grabučiškių kaime (Kaišiadorių r., Rumšiškių sen.), Kauno mariose, apsivertė burlaivis – vandenyje esą atsidūrė keturi vyrai.

Į įvykio vietą išsiųstos gausios gelbėtojų pajėgos: Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas, Kauno apskrities PGV 5-osios komandos narai, 3-ioji komanda, Rumšiškių ugniagesių komanda.

Netrukus patikslinta, kad išgelbėta 13 žmonių – trys suaugusieji ir dešimt vaikų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS patvirtino, kad į nelaimę buvo pakliuvę skautai. Visi išgelbėtieji greitosios pagalbos automobiliais išgabenti į gydymo įstaigas dėl galimo persišaldymo.

Gelbėtojais tapo ir žvejai

Skautų vadovė gelbėtojams patvirtino, kad burlaiviu plaukė iš viso 13 žmonių. Vaikai vilkėjo gelbėjimosi liemenes.

Netoli nelaimės vietos treniravosi Kauno priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų narai, jie nuskubėjo gelbėti apvirtusio burlaivio keleivių. Keturis žmones išgelbėjo žvejai, o likusius devynis – ugniagesiai gelbėtojai ir narai.

Įvykio vietoje buvo atvykę iš viso 5 greitosios pagalbos automobiliai ir atplaukę 4 gelbėtojų kateriai.

Priminė apie nuskendusių vaikų tragediją

Beje, šią išeiginę dieną Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Vidas Kerševičius nedvejodamas nutraukė poilsį ir asmeniškai išvyko į nelaimės vietą.

V.Kerševičius puikiai pamena, kaip prieš kelis dešimtmečius panašiomis aplinkybėmis nuskendo 9 vaikai. 15min.lt interviu su V.Kerševičiumi apie šios dienos įvykį ir gelbėjimo operaciją galite perskaityti čia.

V.Kerševičius pasidžiaugė atsitiktinumu, kad netoliese žvejojo vieno ugniagesio brolis. Tik po Martyno skambučio į BPC prasidėjo profesionali gelbėjimo operacija. Nes vaikai, būdami vandenyje ir turėgami galimybę skambinti, rinko ne 112, bet draugų, būrio vadovės numerius.

„Mes žvejojome ant kranto prie Grabuciškių. Pakilo didelis vėjas. Pagalvojom – laikas namo. Matėm, kad per vidurį Kauno marių plaukia raudonas laivas (jachta su burėm). Po kelių akimirkų kolega pamatė, kaip burės nuvirto į vandenį ir pradėjo žmonės šokinėti iš jachtos. Tada iškart paskambinau 112, bet operatorė visai nežinojo, kur yra tos Grabuciškės. Kol išaiškinau... Vis klausinėjo manęs: koks čia kaimas, nematau tokio kompiuteryje ir t.t. Po to paskambino iš Kauno greitosios pagalbos tarnybos – jie jau žinojo. Atvyko gaisrinė pirma po kokių 10-15 minučių su valtim (3-oji Kauno komanda berods) ir prasidėjo gelbėjimo operacija“, – su 15min.lt skaitytojais įspūdžiais dalijosi Martynas Z.

Vandenyje praleidę valandą sušalo

15min.lt žiniomis, tarp išgelbėtų vaikų buvo 6 mergaitės ir 4 berniukai. Pirminiais duomenimis, nelaimė apie kilometrą nuo kranto įvyko dėl stipraus vėjo ir didelio bangavimo.

Vienas skaitytojų pranešė, kad tarp apvirtusio laivo keleivių buvo ir jo 16 metų paauglė kaimynė. Kalbama, kad apvirtus valčiai, paauglė vandenyje išbuvo apie valandą, ir dabar yra klinikose dėl kūno nušalimo.

Savo ruožtu įvykio liudininku tapęs poilsiautojas Raimundas iš tolo užfiksavo visą nuotraukų galeriją ir taip pat pasidalijo įspūdžiais su visais portalo skaitytojais.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti elektroniniu paštu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius