-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išskirtinė 22 telefonų vagystė Kaune: aiškėja daugiau neįtikėtinų aplinkybių

Spalio 10 d. apie 19.45 val. Kauno Islandijos plente veikiančiame prekybos centre buvo pavogti 22 mobilieji telefonai „Samsung“. Viešą asmenų, galėjusių prisidėti prie vagystės, paiešką teisėsauga paskelbė tik gruodžio 19 dieną. Ši istorija sulaukė didžiulio ažiotažo. Kaip vienu metu galima niekam nepastebėjus pavogti tiek telefonų?
22-iejų mobiliųjų telefonų vagystės tyrime ieškomi vyrai
22-iejų mobiliųjų telefonų vagystės tyrime ieškomi vyrai / Kauno apskrities policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, kuomet spalio 10 dieną apie 19.45 val. Kauno Islandijos plente veikiančiame prekybos centre buvo pavogti 22 mobilieji telefonai „Samsung“.

Skelbiama, kad padaryta turtinė žala siekia apie 25 tūkst. eurų.

Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo asmenis, galinčius turėti tyrimui reikšmingos informacijos. Nuo vagystės prabėgus daugiau nei dviem mėnesiams, Kauno teisėsauga paskelbė viešą paiešką.

Gruodžio 19 dieną 15min paskelbus publikaciją apie šią vagystę, sulaukta skaitytojų komentarų bangos. Vienas kito jie klausinėjo, kaip galima niekam nepastebėjus iš tuo metu veikiančios parduotuvės vienu metu pavogti 22 mobiliuosius telefonus? Kodėl nesuveikė signalizacija? Kodėl besidarbuojančių vagių nepastebėjo apsaugos darbuotojai?

Kelti klausimai ir dėl to, kada parduotuvės administracija iš viso pastebėjo vagystę ir apie ją pranešė policijai. Ar nuotraukose regimi vyrai taip darbuojasi nebe pirmą kartą?

Vagystę pastebėjo per inventorizaciją

Šį vagystės tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai. Tad visus šiuos klausimus 15min nusiuntė prokuratūrai.

Kaip paaiškino Tautvilė Merkevičiūtė, Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė, įmonė apie vagystę policijai pranešė ne iš karto, o tik tuomet, kai mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjo salone buvo atlikta prekių inventorizacija ir pastebėta, jog trūksta 22 mobiliųjų telefonų.

Kauno apskrities policijos nuotr./22-iejų mobiliųjų telefonų vagystės tyrime ieškomi vyrai
Kauno apskrities policijos nuotr./22-iejų mobiliųjų telefonų vagystės tyrime ieškomi vyrai

„Visi 22 mobilieji telefonai buvo pavogti vienu kartu“, – neįtikėtiną faktą patvirtino prokuratūros atstovė.

Ikiteisminis tyrimas Kauno apylinkės prokuratūroje dėl šios vagystės pradėtas tik beveik po mėnesio – lapkričio 7-ąją.

Kadangi apie šią vagystę pranešta ne iš karto, įtariamieji nebuvo sulaikyti. Šiuo metu šiame ikiteisminiame tyrime nėra pareikštų įtarimų.

Policiją domina 5 nuotraukose užfiksuoti vyrai. Manoma, kad tiek jų ir darbavosi šios vagystės metu.

Iki šiol policijai jie nebuvo žinomi, pareigūnai jų veidų neatpažino.

Susidėjo į maišą ir išėjo

Pavogti, kaip patikino prokuratūros atstovė, ne ekspoziciniai, demo versijų telefonai, o nauji, skirti prekybai, supakuoti gamyklinėse pakuotėse.

„Įtariamasis juos tiesiog susidėjo į maišą ir su kitais kartu atvykusiais asmenimis pasišalino iš mobiliojo ryšio operatoriaus salono“, – dar viena detale nustebino T.Merkevičiūtė.

Anot jos, tyrimui vadovaujanti Kauno apylinkės prokurorė, remdamasi Baudžiamojo proceso kodekso 155 straipsniu, pagal vogtų telefonų IMEI kodus yra paskelbusi jų paiešką.

„Raginame mobiliuosius telefonus pirkti iš oficialių mobiliųjų telefonų pardavėjų ar mobiliojo ryšio operatorių, o perkant įrenginį iš jums nepažįstamų privačių asmenų – pasitikrinti jo IMEI“, – perspėjo T.Merkevičiūtė.

Prašo atpažinti

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Gyventojus, atpažįstančius nuotraukose regimus vyrus, žinančius jų buvimo vietą ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnus telefonu 8 700 648 54 arba 112, arba el. paštu jurgita.kiausiene@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius