-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Budrus kaunietis sulaikė senamiestyje 6 automobilius sudeginusį padegėją – vyras kaltės neneigia

Ketvirtadienį Kauno policija sulaikė automobilių padegėją, kuris gegužę siautėjo miesto centre. Įtariama, kad 43 metų bedarbis tyčia padegė 6 automobilius. Vasarį iš kalėjimo grįžęs kaunietis savo kaltės neneigia ir neslepia, jog tai padaryti jį skatino pavydas.
Padegti automobiliai
Padegti automobiliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt jau rašė, kad gegužės 12-osios naktį Kauno centre vienas po kito tyčia padegti trys automobiliai. Trijų mašinų savininkai bendrai patyrė 7500 eurų nuostolį. Anksčiau panašiomis aplinkybėmis sudegė dar trys automobiliai. Tyrėjai neabejojo, kad visi įvykiai susiję. 

„Padegėjas turi aiškų automobilių padegimo braižą. Automobilis uždegamas taip, kad žala būtų kuo didesnė. Daug detalių atskleisti negalime, nes vyksta ikiteisminis tyrimas“, – portalui 15min.lt sakė gaisrų tyrėja Miglė Kasnauskaitė.

Gegužės 21-osios vakarą Kauno pareigūnai sulaikė šiais padegimais įtariamą vyrą – 43 metų kaunietį, gyvenantį netoli nusikaltimo zonos, miesto centre. 

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas Raimondas Baltaduonis pasakojo, kad nusikaltėlį pastebėjo ir sulaikyti padėjo neabejingas Senamiesčio gyventojas. 

„Aš blogai gyvenu, kiti per gerai gyvena“, – savo nusikatimo motyvus pareigūnams aiškino darbo neturintis įtariamasis.

„Ketvirtadienio vakare gyventojas pamatė, kad kažkoks įtartinas asmuo vaikštinėja aplink jo mašiną. Kol išėjo iš namų, pastebėjo, kad automobilis jau dega.

Kadangi buvo įsidėmėjęs žmogų, netoliese jį ir sulaikė, tada iškvietė pareigūnus“, – pasakojo policijos atstovas. 

Penktadienį Kauno apylinkės teismas patenkinto prokurorų prašymą ir leido padegimais įtariamą vyrą sulaikyti maksimaliam terminui – trims mėnesiams. Jam pareikšti įtarimai pagal BK 187 str. 2 dalį.

„Kodėl kiti gyvena geriau nei aš?“

Įtariamasis savo kaltės neneigia. Vyras aiškina, kad deginti svetimas mašinas jį skatino pavydas. 

„Aš blogai gyvenu, kiti per gerai gyvena“, – savo nusikatimo motyvus pareigūnams aiškino darbo neturintis įtariamasis.

Vyras ne kartą teistas – daugiausia už vagystes. Už padegimus anksčiau nėra baustas. Laisve vyras mėgavosi neilgai – iš įkalinimo įstaigos jis sugrįžo tik šių metų vasarį. 

R.Baltaduonis teigė, jog sekdami nusikaltimo pėdsakais, tyrėjai jau buvo nusistatę įtariamųjų ratą, kuriame buvo ir sulaikytasis. Tačiau neabejingo kauniečio poelgis padėjo padegėją sulaikyti ir nusikaltimus atskleisti greičiau. 

„Džiugu, kai visuomenė ne pasyvi, o aktyvi. Tokie poelgiai kuria saugią aplinką“, – džiaugėsi R.Baltaduonis.

Pasak jo, pareigūnai tiria, ar šis vyras nesukėlė daugiau padegimų. Pirmieji automobiliai Kauno senamiestyje buvo padegti gegužės 8-ąją. 

VIDEO: Kaune padegti keturi automobiliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius