-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno prokurorai tikslins aplinkybes dėl KTU gimnazijos mokytojo galimo priekabiavimo

Kauno apygardos prokuratūroje priimtas nutarimas panaikinti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos mokytojo galimo seksualinio priekabiavimo prie mokinių.
KTU gimnazija
KTU gimnazija / KTU nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, spalio 28 dieną Kauno apygardos prokuratūroje buvo gautas KTU siųstas skundas dėl Kauno apskrities VPK nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio mokytojo L.N. galimo seksualinio priekabiavimo prie mokinių, nenustačius nusikalstamos veikos požymių ir nukentėjusių asmenų pareiškimų ar skundų.

Prokuratūros nuotr./Auksė Lipkevičienė
Prokuratūros nuotr./Auksė Lipkevičienė

Lapkričio 7 dieną nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą panaikinusi Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė paskyrė atlikti papildomą galimai padarytų nusikalstamų veikų aplinkybių tyrimą.

Atliks duomenų patikslinimą

Skundą bei Kauno apskrities VPK nutarimą nepradėti ikiteisminio tyrimo išnagrinėjusi Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė priėmė sprendimą atlikti duomenų patikslinimą.

Vyriausioji prokurorė, susipažinusi su tyrimo medžiaga bei skundu, konstatavo, kad skunde nurodomos aplinkybės nebuvo pilnai ištirtos, nutarime nėra aptarti visi skundo argumentai, neapklausti tyrimui reikšmingos informacijos galintys turėti asmenys.

Vyriausiosios prokurorės sprendime pažymima, jog tik atlikus visus šiuos proceso veiksmus ir tinkamai įvertinus visus juose esančius duomenis, išsprendus baudžiamosios ir drausminės atsakomybės klausimą, bus galima priimti teisėtą ir pagrįstą procesinį sprendimą.

Lieka atleistas

Kaip skelbta, rugsėjį buvo paviešintas buvusių mokinių skundas dėl galimai netinkamo pedagogo elgesio. Žiniasklaidai išplatintame skunde buvo kalbama apie galimą seksualinį priekabiavimą, esą pedagogas kvietėsi mokines į kavinę, kalbėjo apie seksą, dalijosi savo patirtimi, ragino mokines išsipasakoti.

Tuomet KTU gimnazija dėl mokytojo galimo šiurkštaus darbo tvarkos pažeidimo subūrusi komisiją pradėjo vidinį tyrimą. Vykstant tyrimui mokytojas buvo nušalintas nuo darbo, o vėliau atleistas.

Kauno apskrities VPK patikslinus aplinkybes, nuspręsta nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl KTU gimnazijos mokytojo.

Pedagogas jam mestų kaltinimų niekuomet nepripažino.

„Kol kas galioja mano seniau pasakytas teiginys, kad savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka“, – tokią savąją poziciją portalui 15min spalio 28-ąją perdavė dabar jau buvęs KTU gimnazijos matematikos mokytojas.

KTU nuotr./KTU gimnazija
KTU nuotr./KTU gimnazija

Savo ruožtu KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas pažymėjo, kad mokytojas yra ir lieka atleistas už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą.

„Policijos tyrimas šiek tiek su kita veikla susijęs. O dėl to, kas vyko darbe, jis yra atleistas, ir lieka atleistas, nemanau, kad jis galėtų sugrįžti į darbą“, – anksčiau tikino ir KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius