2017 01 28 /10:06

Kėdainių tragedija privertė ir kitus prabilti apie smurtą prieš vaikus

Šeštadienio policijos suvestines „puošia“ ne vienas atvejis, kai į pareigūnus buvo kreiptąsi dėl smurto prieš vaikus. Kėdainių tragedija paskatino netylėti ir kitų miestų bei rajonų gyventojus.
Pilietinė akcija „Šilta žvakelė už vaiko gyvybę“
Pilietinė akcija „Šilta žvakelė už vaiko gyvybę“ / V.Fiodorovo nuotr.

Sausio 26 dieną, Kelmės rajone, Dangvietų kaime, namuose, sumušti mažamečiai berniukai. Gimusiam 2012 m. nustatyti kairės akies ir nugaros sumušimai, o gimusiam 2010 m. – nugaros sumušimai. Nukentėjusieji, suteikus medikų pagalbą, gydomi ambulatoriškai. Įtariamasis patėvis (g. 1985 m.) uždarytas į areštinę.

Pakruojo rajone, savo namuose, neblaivus (2,33 prom.) penkiasdešimtmetis vyras, smurtavo prieš savo dukrą. Nukentėjusioji dėl veido sumušimo, po medikų apžiūros Pakruojo PSPC, gydosi ambulatoriškai.

Apie įvykį informuotas specializuotos pagalbos centras ir Pakruojo r. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių AVPK areštinę.

Šiauliuose moteris kreipėsi į pareigūnus, nes jos 1970 metais gimęs sugyventinis nuolat psichologiškai ir fiziškai smurtauja prieš dukras, gimusias 2002 ir 2004 metais..

Lazdijuose, savo bute, V.S., suėmęs mažamečiui R.M., gim. 2006 m., už dešinės rankos žasto, jį trenkė į sieną ir sukėlė fizinį skausmą.

Vilniuje, Šešuolių gatvėje, blaivus vyras (gim. 1976 m.) kumščiu sudavė žmonos (gim. 1981 m.) nepilnamečiui sūnui (gim. 2001 m.) smūgius į galvos bei kūno sritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius