Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių vyr. patrulio laukia nemalonumai: užfiksuota, kaip jis tikriausiai girtas miega prie vairo

Gegužės 7 d. apie vidurnaktį Kėdainių Josvainių g. 84, šalia įvažiavimo į garažų masyvą, praeiviai pastebėjo įtartinus asmenis, sėdinčius automobilyje „Audi A8“. Priėję arčiau, kėdainiškiai nutarė, jog jie – neblaivūs. Vyras buvo toks pavargęs, jog miegojo prie vairo nusvarinęs galvą. Neprikėlė jo nei šviesos, nei balsai. Paaiškėjo, jog tai – Kėdainių rajono PK vyr. patrulis Donatas Šimkus.

Pasak įvykį užfiksavusio kėdainiškio, automobilio galinis ratas buvo paremtas plyta, tam, kad nenuvažiuotų nuo kalno.

„Priėjus prie automobilio jame buvo matyti du, mano manymu, akivaizdžiai neblaivūs asmenys. Labiausiai dėmesį patraukė tai, kad vienas iš jų yra Kėdainių vyriausiasis patrulis Donatas Šimkus. Iškart apie tai buvo pranešta telefonu 112“, – tikino vyriškis.

VIDEO: Nufilmuotas automobilyje miegantis Kėdainių patrulis (I)

Atvažiavę pareigūnai savo kolegą iš „Audi“ krapštė kurį laiką. Jie vis klausinėjo juos filmuojančių kėdainiškių, ar šie matė, kaip prie vairo „nulūžęs“ asmuo prieš tai vairavo.

Kaip tikino vaizdo medžiagą atsiuntęs vyras, iš pradžių buvo kalbama net apie tai, kad patruliai po darbo tiesiog ilsisi.

Filmuotą medžiagą atsiuntęs vyras prisipažino, greitai atpažinęs pareigūną, su kuriuo yra ir anksčiau turėjęs asmeninių problemų.

„Esu nuo jo nukentėjęs, neteisingai apkaltintas. Praradau teisę vairuoti, nes atsisakiau mokėti kyšį“, – teigė kėdainiškis.

VIDEO: Policija su girtu automobilyje pričiuptu kolega elgėsi santūriai (II)

Kėdainių rajono policijos komisariate, pasak Kauno apskrities VPK viršininko Dariaus Žukausko, dėl to turėtų būti pradėtas tarnybinis patikrinimas. Jis patvirtino, jog užfiksuotas, kaip įtariama, girtas miegantis vairuotojas – Donatas Šimkus. Pasakyti, ar antrasis asmuo – taip pat pareigūnas, jis negalėjo.

„Kėdainių rajono PK aiškinasi visą situaciją. Galiu pasakyti tiek, kad girtas vairuojantis šis patrulis nebuvo pričiuptas. Galėtume galvoti tik apie viešosios tvarkos pažeidimą, nes jis, neva tai girtas, galėjo sėdėti mašinoje viešoje vietoje. Reikia ištirti įvykį“, – teigė D.Žukauskas.

Kol kas neaišku, ar D.Šimkus iš tiesų buvo neblaivus, ir ar buvo nustatytas jo girtumas.

Pasak D.Žukausko, svarbiausias čia – etikos klausimas.

Pareigūnams taip nederėtų elgtis, todėl šio asmens atžvilgiu turėtų būti pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Kaip vėliau patvirtino Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Tumelytė, tam, kad būtų išsiaiškintos visos aplinkybės, šiuo metu jau atliekamas patikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius