Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kedžio dukters gynėjas ir Kusaitės rėmėjas Vitalijus Keršis išgirdo nuosprendį byloje dėl prokuroro Justo Lauciaus terorizavimo

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį 31 metų vilniečiui V.Keršiui, kaltintam prokuroro J.Lauciaus persekiojimu ir įžeidimu Eglės Kusaitės byloje.
V.Keršis pastaraisiais metais nuolat turi rūpesčių su teisėsauga.
V.Keršis pastaraisiais metais nuolat turi rūpesčių su teisėsauga. / „Klonio gatvės dienoraščio“ feisbuke nuotr.

Antradienio popietę Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje budėjimais Garliavoje prie Venckų ir Kedžių namų išgarsėjęs vilnietis V.Keršis buvo kaltinamas dėl trukdymo Generalinės prokuratūros prokurorui J.Lauciui dirbti Eglės Kusaitės baudžiamojoje byloje bei pareigūno įžeidimo.

V.Keršis neneigė 2010 metų liepos 20 dieną atvykęs į Vilniaus apygardos teismą, kur buvo sprendžiamas klausimas dėl E.Kusaitės suėmimo pratęsimo, tačiau neprisipažino išvadinęs prokurorą „budeliu“, „kagėbistu“, „parsidavėliu“, „rusų pakaliku“ ar sakęs frazę „mes pagausime tavo dukrą“.

„Jaučiau, kad esu kaip raudona vėliava buliui“, – apie tai, kaip praėjusią vasarą jausdavosi teisme, yra pasakojęs terorizavimu įtariamos E.Kusaitės bylą kuravęs Generalinės prokuratūros prokuroras J.Laucius.

Bylą išnagrinėjusio teisėjo Ovidijaus Ramanausko vertinimu, V.Keršis yra kaltas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 290 straipsnį – už pareigūno įžeidimą kaltinamajam skirta 30 parų arešto. Tuo tarpu dėl trukdymo prokurororui J.Lauciui dirbti (BK 231 straipsnio 2 dalis) V.Keršis išteisintas.

Šiandienį teismo nuosprendį ir nuteistasis, ir nukentėjusiuoju pripažintas prokuroras turi teisę skųsti aukštesnės instancijos teismui. V.Keršis 15min.lt iškart po posėdžio sakė, jog būtinai pasinaudos šia galimybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius