Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kedžių tvirtovės gynėjai smerkia Ūso kapą išniekinusius vandalus

Apgulties Garliavoje aktyvistai atsiriboja nuo vandalizmo akto Zapiškio seniūnijos kapinėse ir tikina, kad šis įvykis visiškai neatitinka jų tikslų.
Prie Kedžių namų
Prie Kedžių namų / 15min skaitytojo nuotr.

Kedžių ir Venckų namus saugantys aktyvistai atsiriboja nuo vandalų, kurie Kluoniškio kaime išniekino mirusio įtariamojo pedofilijos byloje Andriaus Ūso kapą.

Kaip ketvirtadienį jau rašė 15min.lt, išniekintą sūnaus kapavietę trečiadienio vakarą rado velionio tėvas Aleksandras. Apverstas ir į žemę kitu galu įsmeigtas medinis kryžius bei dvokiančiu skysčiu sulietas kapas – tokius pėdsakus Kluoniškių kaimo, esančio Kauno rajone, kapinėse paliko nežinomi nusikaltėliai.

„Klonio gatvės (Garliava) gynėjai smarkiai smerkia šį vandalizmo aktą – Ūso kapo išniekinimą. Oficialiai pareiškiame, kad tai ne mūsų darbas. Mūsų tikslas yra mergaitės gerovė, o ne kapinių niokojimas“, – teigiama Drąsiaus Kedžio sekėjų naujienų portalui 15min.lt atsiųstame pranešime.

15min.lt primena, kad Baudžiamasis kodeksas numato, jog už kapų išniekinimą gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų. Beje, už vandališkus veiksmus kapinėse dėl rasistinių ar nacionalistinių motyvų gali būti skirtas laisvės atėmimas iki trejų metų, tačiau šiuo atveju tokia sunkinanti aplinkybė negalioja, nors ir yra akivaizdu, kad A.Ūso kapas niekintojams užkliuvo neatsitiktinai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pirmieji į laidojimo namus trečiadienį atvyko artimiausi žmonės
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lygiai prieš dvi savaites, birželio 17-ąją, A.Ūsas atgulė Kluoniškių kaimo kapinėse.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius