Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistas nuteistųjų streikas Šiauliuose: vykdė bado akciją, bet nepasakė, dėl ko?

Šiaulių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bent keli nuteistieji buvo paskelbę bado akciją, maisto jie atsisakė lygiai dvi savaites. Anot Kalėjimų departamento, streiką kaliniai nutraukė, aiškiai taip ir neišreiškę jokių pretenzijų, pageidavimų.
Šiaulių tardymo izoliatorius
Asociatyvi iliustracija: Šiaulių tardymo izoliatoriuje / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kas iš tiesų dedasi už laisvės atėmimo vietų sienų, objektyviai gali žinoti tik patys nuteistieji ir jų prižiūrėtojai. Tuo metu šiapus spygliuotų vielų „nuteka“ tik fragmentiška, dažnai prieštaringa informacija.

15min redakciją iš kelių šaltinių pasiekė duomenys, kad Šiaulių tardymo izoliatoriuje-kalėjime vyko ilgalaikė nuteistųjų bado akcija. Pranešimas oficialiai patvirtintas. Kilo klausimų, kiek laiko protesto akcija tęsėsi ir kuo ji baigėsi, o svarbiausia – kuo pagrįstus ir kokius reikalavimus jos metu nuteistieji kėlė?

Badauja keli nuteistieji, kurių „netenkina administracijos veiksmai jų atžvilgiu.“

„Dėl nuolatinių Šiaulių tardymo izoliatoriaus administracijos nuteistųjų/suimtųjų teisių pažeidimų, Šiaulių tardymo izoliatoriuje suimtieji paskelbė bado streiką“, – lakoniško pranešimo 15min sulaukė iš anoniminio informatoriaus.

Dėl šios situacijos portalas kreipėsi į Kalėjimų departamentą (KD), kurio atstovai nurodė tikslią streiko pradžios datą ir aptakų motyvą: badauja nuteistieji, kurių netenkina administracijos veiksmai jų atžvilgiu.

Iš KD paaiškinimo tapo aiškiau, kad Šiauliuose badauja ne visi be išimties nuteistieji, o du nepatenkintieji.

Netrukus 15min iš savų šaltinių gavo kiek aiškesnį pasakojimą apie įtampos šiame kalėjime kilmę: „Situacija tokia, kad įkalinimo įstaigoje buvo apsilankiusios Seimo kontrolieriaus tarnybos specialistės, kurios užfiksavo galimus kalinių ir suimtųjų teisių pažeidimus. Todėl kerštaudama administracija pradėjo sverti turimus daiktus, o kartu su daiktais sverti ir maistą bei vandenį. Dėl to rado viršsvorį. Todėl būtent maistą atėmė ir sunaikino.“

Kalėjimų departamento atstovai tokios informacijos nepatvirtino, tik informavo apie neramumų baigtį.

„Minėti nuteistieji baigė bado akciją. Pokalbio su vadovybe metu jokių konkrečių pageidavimų neišreiškė“, – tokio komentaro 15min sulaukė iš KD Komunikacijos skyriaus.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus administracijos duomenimis, dviejų nuteistųjų protestas truko 14 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius