-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija tramdo sniegą raižančius kelių gaidelius

Policijos pareigūnai bando sustabdyti vairuotojus, kurie sulaukę sniego pradeda neatsakingai pramogauti keliuose, tačiau už pažeidimus skiriamos baudos ir atimamas vairuotojo pažymėjimas jiems nė motais, ketvirtadienį praneša Vilniaus apskrities policijos komisariatas.
Temos: 2 Vilnius BMW

Dar 2015 m. spalio 28 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariate buvo gauta informacija apie dideliu greičiu Kietaviškių seniūnijoje, Kloninių Mijaugonių kaime, važinėjantį automobilį, pažymėtą ,,klevo lapu“. Tą dieną Kloninių Mijaugonių kaime už leistino greičio viršijimą daugiau kaip 40 km/h buvo sulaikytas Vievio seniūnijos gyventojas (gimęs 1996 m.), vairavęs automobilį  „Mercedes Benz“.

Tuo ,,skraidymai“ keliuose nesibaigė. Po dviejų dienų tas pats kelių erelis savo kelionę baigė kelio Elektrėnai-Pastrėvys-Strėvininkai griovyje. Nepasirinkęs saugaus greičio, neįvertinęs kelio dangos ir vingyje nesuvaldęs automobilio, jaunuolis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įstatymų nepaisančiam ir greitį mėgstančiam jaunuoliui už Kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, paskirtos baudos ir 10 mėnesių atimta teisė vairuoti transporto priemones. 

Tačiau teisių vairuoti neturėjimas neatbaidė ,,kelių erelio“ vėl sėsti už vairo. Š. m. sausio 12 d. 15 val. 40 min. jis buvo sustabdytas Elektrėnų policijos pareigūnų. Devyniolikmetį pareigūnai už Kelių eismo taisyklių 14 punkto pažeidimą nušalino nuo transporto priemonės vairavimo (automobilis perduotas tėvui) ir surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 128 str. 2 d. (Transporto priemonių vairavimas neturint teisės vairuoti). Už šį pažeidimą  numatyta bauda nuo keturių šimtų trisdešimt keturių iki septynių šimtų dvidešimt keturių eurų arba administracinis areštas.

Sausio 12 d. jaunuolio ,,žygdarbiai“ kelyje vieno protokolo surašymu nesibaigė. 20 val. 5 min. pareigūnai, patruliuodami Pakalniškių sen., iš toli pastebėjo automobilį, kuris sankryžoje sukosi aplink savo ašį, darydamas ,,saulutes“. Privažiavę arčiau pareigūnai nustebo − už to paties automobilio „Mercedes Benz“ vairo sėdėjo ne kas kitas, o tas pats Vievio sen. gyventojas, kuris tik prieš keturias valandas buvo nušalintas nuo tolesnio transporto priemonės vairavimo ir kuriam daugiau kaip prieš du mėnesius atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Savo chuliganiškais veiksmais ir pavojingai manevruodamas, devyniolikmetis rodė akivaizdžią nepagarbą visuomenei priimtinoms elgesio  taisyklėms, nustatytoms  teisės normoms, sukėlė pavojų eismo saugumui ir realų pavojų sau. Už pavojingą ir chuliganišką vairavimą, už teisės vairuoti transporto priemones neturėjimą ir už policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą  jaunuoliui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos  administracinių teisės pažeidimų kodekso 1242 str. 2 d., 128 str. 2 d., 187 str. 2 d.

Tą patį vakarą pareigūnai, patruliuodami Elektrėnuose, aikštelėje pastebėjo automobilį BMW, paženklintą ,,klevo lapu“, kuris virve vilko pririštas rogutes, keldamas pavojų rogutėse sėdėjusiam jaunuoliui (gimusiam 1995 m.). Už Kelių eismo taisyklių 4 ir 9 punktų pažeidimus automobilį vairavusiam Elektrėnų gyventojui (gimusiam 1996 m.) buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos  administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 2 str. 1 d. Už pavojingą vairavimą devyniolikmečiui gresia bauda nuo vieno šimto penkiolikos iki dviejų šimtų trisdešimt vieno euro su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius