Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelyje „Via Baltica“ tikrinta, ar laikomasi eismo taisyklių

Pirmadienį, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, siekdami mažinti avaringumą, išaiškinti ir užkardyti šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, Kauno ir Marijampolės apskrityse, „Via Baltica“ kelyje, vykdė specialią policijos priemonę.
Saugumo priemonė
Saugumo priemonė / Policijos departamento nuotr.

Priemonės metu dirbo penki Lietuvos kelių policijos tarnybos patruliniai automobiliai, kuriais buvo vykdomas viešasis ir neviešasis patruliavimas. Patikrinus apie 300 automobilių, buvo nustatyta virš 30 Kelių eismo  taisyklių pažeidimų, skelbia Vailniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Šio reido metu policijos pareigūnų dėmesys buvo sutelktas į pagrindinius eismo saugumui kelyje „Via Baltica“ neigiamą įtaką darančius pažeidimus. Dešimčiai vairuotojų, kurie šiame itin avaringame kelyje nepaisė ištisinio kelio ženklinimo ir kelio ženklų reikalavimų ir įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, buvo skirtos piniginės baudos iki 300 litų (86  eurai). Tokios pačios baudos buvo skirtos dar dešimčiai vairuotojų, kurie vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis be laisvų rankų įrangos. Nustatyti penki leistino saugaus greičio viršijimo atvejai, nustatytas motociklo vairuotojas, kuris leistiną greitį viršijo daugiau kaip 50 km/val.

Nemažas dėmesys buvo skirtas ir krovinines transporto priemones vairuojantiems asmenims – administracinių teisės pažeidimų protokolai buvo surašyti už vairavimo ir poilsio režimo nesilaikymą, taip pat už vairavimą nesumokėjus savininkų ar valdytojų naudotojo mokesčių.

Tarptautinis koridorius E67 „Via Baltica“ yra vienas avaringiausių Lietuvos kelių. Šiemet šiame kelyje policija užregistravo 159 eismo įvykius, iš jų 38 eismo įvykius, kuriuose žuvo 12 žmonių, buvo sužeisti 42 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius