Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keptuve sutuoktinį mušusi buvusi sinoptikė Tatjana Kempi siunčiama už grotų

Buvusi sinoptikė Tatjana Kempi siunčiama atlikti bausmės už smurtą prieš sutuoktinį – anksčiau jai skirta lygtinė bausmė panaikinta dėl naujų smurto atvejų ir alkoholio vartojimo.
Tatjanos Kempi teismas
Tatjanos Kempi teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį patenkino probacijos tarnybos prašymą ir panaikino nuosprendžiu atidėtą laisvės atėmimo bausmės vykdymą.

Pernai gegužės 26 dieną buvusią žinomą sinoptikę teismas penktadienį pripažino kaltu dėl smurto prieš sutuoktinį. Moteris buvo paleista teismo salėje, nes teismas skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Už visus nusikaltimus teismas moteriai skyrė vienų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kadangi ji prisipažino kalta, bausmė sumažinta trečdaliu – iki vienų metų ir dviejų mėnesių.

Anksčiau neteistai pensininkei bausmės vykdymas buvo atidėtas dvejiem metams.

Teisėja Ingrida Mikužytė įpareigojo nuteistąją per bausmės atidėjimo laikotarpį nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose ir atlyginti žalą ligonių kasai už sužaloto sutuoktinio gydymą.

Tačiau per bausmės atidėjimo laikotarpį nuteistoji vartojo alkoholį (nustatytas 1,89 promilės girtumas), jai buvo iškeltos dar dvi naujos bylos dėl smurto prieš sutuoktinį.

Probacijos tarnybos pareigūnai mano, kad T.Kempi kelia grėsmę sutuoktinio saugumui, todėl būtina ją izoliuoti nuo visuomenės.

Teismas nusprendė, kad nuteistoji turi būti siunčiama į pataisos namus, BNS sakė teismo atstovė Airinė Šerelytė-Skistymienė.

Nutartis dar gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Byloje, kurioje moteris jau nuteista, policija užfiksavo beveik 2 ir daugiau nei 2 promilių girtumą. Nuteistoji savo kaltę pripažino dėl visų jai pateiktų kaltinimų, tačiau tikino, kad buvo provokuojama sutuoktinio.

Gegužę T.Kempi teismo salėje viešai atsiprašė savo sutuoktinio. Vyras ir žmona guodėsi netekę jauno mirusio sūnaus ir išgyvenantys dėl jo mirties.

Prokuratūros duomenimis, smurtas vykdytas pernai bute Vilniuje, Darbininkų gatvėje. Moteris vyrui smūgiavo keptuve į galvą, medine pjaustymo lentele, plaktuku į plaštaką, tuščiu šampano buteliu smogė į veidą. Nusikaltimo įrankiais taip pat tapo stalo koja ir metalinis virdulys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius