-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keturis vyrus pražudžiusios BMW avarijos byla: vienintelis išgyvenęs E.Gorodeckas bando įrodyti, kad nevairavo

Panevėžio apylinkės teismas toliau nagrinėja bylą dėl praėjusių metų vasario 7-ąją Gailiūnų kaime įvykusio eismo įvykio, kurio metu žuvo trys, o vėliau ligoninėje mirė ir dar vienas vyras.
BMW po avarijos
BMW po avarijos / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kraupų BMW smūgį į medžius išgyveno vienintelis Edvardas Gorodeckas. Jis ir sulaukė kaltinimų dėl tragiškai pasibaigusios avarijos.

Prokurorai siekia įrodyti, kad būtent 28-erių metų apsvaigęs vyras avarijos metu sėdėjo prie BMW vairo.

Vieninteliam avariją išgyvenusiam Edvardui Gorodeckui po įvykio buvo nustatytas 1,48 promilės girtumas, tačiau jis kategoriškai neigia vairavęs automobilį.

Dar ankstesniuose posėdžiuose prokurorai tvirtino, kad atlikus ekspertizes ir vertinant tai, kad mažiausiai apgadinta būtent BMW vairuotojo pusė, o pats E.Gorodeckas mažiausiai nukentėjo, vairuoti galėjo būtent jis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./E.Gorodeckas
Tomo Markelevičiaus nuotr./E.Gorodeckas

Užsuko išgerti degtinės

Trečiadienį Panevėžio apylinkės teisme vėl buvo atversta ši byla. Posėdžių salėje po vieną buvo apklausinėjami liudytojai. Teismui per porą valandų pavyko apklausti keturis asmenis.

Du iš jų buvo sutuoktiniai, kurie vieni pirmųjų atsidūrė įvykio vietoje praėjus vos kelioms akimirkoms po avarijos. Taip pat parodymus davė ir vyras su žmona, pas kuriuos kraupią avariją patyręs BMW ekipažas lankėsi ir vartojo alkoholį prieš pat nelaimę.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje

Liudytojas, pas kurį užsuko kompanija, paaiškino, kad svečių sulaukė vakarop. Iš anksto susitikti kompanija nebuvo suplanavusi. Teisme jis paaiškino, kad prie į kiemą įsukusio BMW vairo tuo metu sėdėjo E.Gorodeckas.

Į svečius atvykusi kompanija su šeimininku sėdo prie stalo. Vyrai gėrė degtinę. Vienas asmuo pasiliko miegoti automobilyje ir prie kompanijos neprisijungė. Bendraudama kompanija išgėrė beveik du butelius degtinės. Vienu metu nuo stalo pakilo ir į automobilį nuėjo ir BMW savininkas M.Blaževičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos
Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos

Prireikė skubiai važiuoti

Staiga vienam iš svečių, Mantui Morkūnui, suskambo telefonas. Jo pokalbį telefonu girdėjo ir namo šeimininko žmona. Teisme liudytoja negalėjo konkrečiai pasakyti, su kuo ir apie ką kalbėjo M.Morkūnas, tačiau po pokalbio savo kompanionams jis pareiškė, kad reikia greitai važiuoti namo.

Kompanija ėmė skirstytis. Teismui namo šeimininkas pasakojo, kad tuomet prie vairo sėdo pats M.Morkūnas, o kaltinamasis E.Gorodeckas užėmė vietą šalia jo.

Gale atsisėdo Žydrūnas Andrušaitis. Ant galinių sėdynių taip pat snaudė ir M.Blaževičius su Andriumi Bžėskiu. Namo šeimininkai teigė svečiams pasiūlę nevažiuoti ir pasilikti pas juos nakvoti, tačiau BMW netrukus pajudėjo iš kiemo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos
Tomo Markelevičiaus nuotr./BMW po avarijos

Apie nelaimę pranešė kaimynas

Praėjus maždaug 20 minučių po to, kai kompanija išvažiavo, sutuoktiniai pastebėjo keliu lekiančias specialiąsias tarnybas ir netrukus sulaukė vieno iš kaimynų skambučio.

Šis pranešė, kad netoliese, vos už kelių kilometrų yra įvykusi didelė avarija. Kai namo šeimininkas paklausė, koks automobilis sudužo, kaimynas nurodė, jog tai BMW.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje

Įtardamas nelaimę liudytojas paprašė savo žmonos, jog ši nuvežtų jį į avarijos vietą. Pati moteris iš automobilio įvykio vietoje nelipo. Ją pašiurpino pamatytas vaizdas – ant kelio gulintys kūnai ir plačiai pažirusios automobilio dalys.

Per avariją iškart žuvo Joniškėlio gyventojas Andrius Bžėskis, pasvalietis 34-erių Mantas Morkūnas ir Pakruojyje gyvenęs 33-ejų Žydrūnas Andrušaitis.

Automobilio savininkas, 23-ejų metų M.Blaževičius patyrė daugybinius sužalojimus ir po kelių mėnesių ligoninėje mirė.

27-erių metų E.Gorodeckas, kuris ir kaltinamas dėl pražūtingos avarijos, pavojingų sužalojimų nepatyrė ir vėliau iš ligoninės buvo išleistas.

Kitas teismo posėdis numatytas liepos 25-ą dieną. Jo metu teismas išklausys kitų liudytojų parodymus.

Jei bus įrodyta, kad lemtingą vakarą BMW vairavo mažiausiai nukentėjęs E.Gorodeckas, jam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius