-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kioską padegęs nepilnametis nuteistas beveik dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausme, jo tėvams priteista sumokėti daugiau nei 15 tūkst. Lt.

Panevėžio mieste padegęs kioską ir mokykloje pavogęs mobiliojo ryšio telefoną, nepilnametis, prieš kelis mėnesius nuteistas dvejų metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme, kurios vykdymas buvo atidėtas dvejiems metams, dar kartą išgirdo savo kaltės patvirtinimą išnagrinėjus miesto apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą apeliacine tvarka apygardos teisme.
Gesinamas automobilis
Ugniagesys / Jano Tankevičiaus/„15min.lt“ skaitytojo nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojanti Panevėžio miesto apylinkės  prokuratūros prokurorė Kristina Ulienė, nagrinėjant apeliacinį skundą, prašiusi palikti jos pasiūlytą ir pirmosios instancijos teismo paskirtą tą pačią bausmę, teigė, kad nepilnametis kaltinamasis pagrįstai sulaukė baudžiamosios atsakomybės, nes tyčia, suprasdamas, jog gali būti padaryta žala aplinkiniams žmonėms ir kitam turtui, sukėlė gaisrą, visuotinai pavojingu būdu sugadino ir sunaikino didelės vertės svetimą turtą.

Taip pat buvo paliktos tos pačios, miesto apylinkės teismo nuosprendžiu paskirtos, auklėjamojo poveikio priemonės, kurias valstybės kaltintoja prokurorė Kristina Ulienė buvo prašiusi paskirti – įspėjimas ir elgesio apribojimas 12 mėnesių, įpareigojimas mokytis, draudimas bendrauti su linkusiu nusikalsti asmeniu ir draudimas keisti gyvenamąją vietą be elgesio apribojimo vykdymą kontroliuojančių institucijų žinios.

Kaltininkas privalo atlyginti nusikaltimu padarytus nuostolius, tačiau nepilnametis neturi pajamų iki sulauks pilnametystės, todėl iš jo įstatyminių atstovų – nepilnamečio tėvų priteisiama atlyginti 10 tūkstančių 217 litų už sugadintas prekes ir inventorių, penkis tūkstančius litų – bendrovei, kuriai priklausė padegtas kioskas.

Bylos duomenimis, pernai gegužės 7 d. vienos miesto pagrindinės mokyklos moksleivis padegė prie vienos bendrovės kiosko Parko gatvėje sukrautas dėžes ir visuotinai pavojingu būdu sugadino ir sunaikino 15 tūkstančių 217 litų vertės svetimą turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius