Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdos moterų drama: bijo siautėjančio užpuoliko

Po moters, šeštadienį vežimėlyje stūmusios vaiką, kraupios akistatos su užpuoliku Klaipėdos Šarlotės gatvėje, aplinkinių namų gyventojai ne juokais susirūpino. Panašus incidentas įvyko ir šį antradienį, tame pačiame Klaipėdos poilsio parke, kai pribėgęs vyras netikėtai smogė ir ėmė dusinti kitą moterį.
Vaikų žaidimų aikštelė parke įruošta dar anksčiau
Vaikų žaidimų aikštelė parke / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Ar gali būti, kad uostamiestyje siautėja užpuolikas?

Jaučiasi nejaukiai

„Ar įsivaizduojate, kaip apgailėtinai atrodo, kai už 300-400 metrų nuo bataliono tvoros vyksta moterų ir vaikų užpuolimai, o niekas nieko padaryti negali?”, – retoriškai klausė Klaipėdos Dragūnų rajone, kuriame šeštadienį ir įvyko mamos užpuolimas, gyvenantis Vytautas Ptakauskas.

Šalia užpuolimo vietos yra įsikūręs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas.

Po Šarlotės g. šeštadienį, 15:30 val., įvykusio užpuolimo įtariamasis dar nėra sulaikytas, nors jau ir paskelbtas jo fotorobotas.

Trečiadienį „Vakarų ekspreso“ kalbinti Dragūnų rajono gyventojai atskleidė, kad minėtos moters užpuolimas įvyko šalia gatvės esančiame miške, dviračių take.

Šalotės g. gyvenanti Gintarė pasakojo, kad būtent tokias detales atskleidė jos kaimynai socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje Dragūnų rajono gyventojų grupėje.

„Yra baisoka. Bet mamos susitarė – jos ėmė vaikščioti kartu“, – kalbėjo moteris.

„Kai žinai, kad tokia situacija, yra nejauku. Stengiuosi toli neiti. Jei užpuolikas būtų suimtas, aišku, dabar jau būtų daug ramiau. Ko gero, teks įsigyti dujų balionėlį“, – tikino vaiką vežimėlyje dviračių take stūmusi klaipėdietė Vaida.

Kai žinai, kad tokia situacija, yra nejauku. Stengiuosi toli neiti. Jei užpuolikas būtų suimtas, aišku, dabar jau būtų daug ramiau. Ko gero, teks įsigyti dujų balionėlį, – tikino vaiką vežimėlyje dviračių take stūmusi klaipėdietė Vaida.

Kalbintos moterys pasakojo, kad būti lauke joms nėra baisu, o incidentas jų neišgąsdino.

„Esame ne vietinės, nesusidūrėme su tokiais dalykais“, – sakė jos.

Tačiau Šarlotės g. gyvenanti klaipėdietė Alina jaučiasi nedrąsiai. „Mieste nėra saugu nei suaugusiesiems, nei vaikams. Kol kas priemonių, kaip apsisaugoti nuo užpuolikų, neturiu, tačiau jau galvoju jas įsigyti. Situacija yra labai neraminanti – juk dienos metu užpuolė mamą, vaiką. Tai ką kalbėti tada, kai temti ims labai anksti? Jei užpuolė dienos metu, tai ir su vyru einančią gali užpulti. O ką tas vyras padarys, jei užpuls kokia grupė užpuolikų? Labai neramūs laikai“, – teigė moteris.

Užpuolimas pasikartojo

Antradienį Klaipėdos miesto poilsio parke apie 11 val. įvyko dar vienas šiurpus įvykis.

„Užpuolė moterį ir pradėjo dusinti, tada trenkė į veidą. Gerai, kad (pro šalį) ėjo žmonės ir jis pabėgo. Policijai pranešta”, – pasakojo klaipėdietis Romanas.

Jis kalbėjo, kad nusikaltimas įvykdytas netoli Klaipėdos poilsio parko, šalia geležinkelio trasos.

Paskambinus parko informacijos telefonu, atsliepęs darbuotojas teigė, kad policija išties antradienį lankėsi miesto poilsio parke ir prašė atsakingų darbuotojų peržiūrėti video įrašus. Tiesa, daugiau įvykio aplinkybių jis tikino nežinantis.

Užpultoji dėvėjo sportinius rūbus, turėjo telefoną. Kai vyko užpuolimas, netikėtai pasirodė du praeiviai, todėl niekšas nusprendė verčiau sprukti.

Klaipėdietis Romanas sakė, kad užpuolikas stambus, aukštas, praplikęs.

Policijos pareigūnams teks nagrinėti abu šiuos incidentus ir pamėginti nustatyti, ar užpuolikas nėra tas pats asmuo.

Pasiūlė imtis ryžtingų veiksmų

Ketvirtadienį klaipėdietis V.Ptakauskas Klaipėdos miesto merui, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionui, LR Vidaus reikalų ministerijai, pagrindiniams miesto dienraščiams ir šalies žiniasklaidos priemonėms išsiuntėjo laišką, kuriame ragino Klaipėdos Dragūnų bataliono karius prisidėti prie saugumo užtrikinimo miesto poilsio parke.

„Mano pasiūlymas ir prašymas būtų toks – ar yra teorinė galimybė, kad būtų apgalvotas variantas, jog patruliuotų ar kažkaip kitaip prie viso šito prisidėtų Dragūnų bataliono šauktiniai, kariai ar kiti vienetai?”, – laiške kreipėsi jis.

Klaipėdietis tikino, kad iškilęs pavojus mamų, vaikų, kitų nieko dėtų praeivių sveikatai ir gyvybei, todėl užpuoliką žūtbūt reikia sučiupti.

„Ar būtina laukti tragedijos? Vien pora kamerų prie parkų pagrindinių įėjimų ir treniruoklių padėtų užčiupti galus. Reikia imtis priemonių (nusikaltėlį) sumedžioti”, – svarstė V.Ptakauskas.

Kol kas situacijos nei Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė, nei Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono atstovai nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius