Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klinikos Kaune vadovė užsidirbo ketvirtą teistumą – uždrausta verstis medicinos praktika

Privačios klinikos Kaune vadovė Jovita Auksakytė-Girkantienė vėl nuteista dėl „pagalbos“ pacientams – už medicininių dokumentų klastojimą, piktnaudžiavimą bei kyšininkavimą ji 3,5 metų prarado teisę verstis medicinos praktika, skirta ir 17,5 tūkst. eurų bauda. Nustatyta, kad šįkart medikė tariamomis ligos diagnozėmis padėjo ir probacijos tarnybos akiratyje esančiam asmeniui.
Kaltinamoji teisme
Kaltinamoji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anksčiau tris kartus jau teista (Panevėžio teismo – 1506,4 eurų bauda už dokumentų klastojimą; Lazdijų rajono apylinkės teismo – 2636,2 eurų bauda už piktnaudžiavimą; Kauno apylinkės teismo – 1 tūkst. eurų bauda už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą) J.Auksakytė-Girkantienė vėl atsidūrė pareigūnų akiratyje.

Apie vieną iš šių bylų 15min rašė 2017 metais.

Šįkart nustatyta, kad, dirbdama klinikos Kaune direktore ir šeimos gydytoja, ji vėl klastojo medicininius dokumentus: patvirtino medicinines pažymas dėl neatvykimo į darbą, darbo biržą (Probacijos tarnybai buvo pateiktos fiktyvios medicininės pažymos, kuriomis buvo grindžiamas probuojamojo neatvykimas į Probacijos tarnybą), įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie tariamas ligas, iš vienos pacientės pareikalavo 50 eurų kyšio už biuletenio išrašymą.

Sumenkino gydytojo vardą

63-ejų metų J.Auksakytė-Girkantienė kaltinta tuo, kad, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, suklastojo tikrus dokumentus ir juos realizavo bei panaudojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius