-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinėms cigaretėms gabenti moteris pasisiuvo liemenę

Vilniaus rajono gyventoja nusprendė nedidelį kiekį iš Baltarusijos gabenamų kontrabandinių cigarečių neslėpti įvairiose automobilio vietose, kaip paprastai daro tuo užsiimantys asmenys.
Kontrabandininkės liemenė
Kontrabandininkės liemenė / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandininkės liemenė
VSAT nuotr./Kontrabandininkės liemenė

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, moteris pasielgė kiek originaliau – pasisiuvo specialią liemenę su kišenėlėmis priekyje ir ant nugaros. Į jas pridėjusi cigarečių pakelių moteris liemenę apsivilko, ją slėpdama po šiltais viršutiniais drabužiais. Tačiau ir toks būdas  žinomas pareigūnams.

Taip „papilnėjusi“ Vilniaus rajono gyventoja pasirodė įtartina VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasienietei.

Ši VSAT pareigūnė pirmadienį budėjo Šumsko pasienio kontrolės punkte, kai į jį iš Baltarusijos įvažiavo 42-ejų Vilniaus rajono gyventojos vairuojamas Volkswagen Passat. Šiame punkte, pro kurį vyksta abiejų šalių pasienio ruožo gyventojai, nėra muitinės. Pasieniečiams keliautoja žodžiu deklaravo, kad iš Baltarusijos veža leistiną kiekį akcizinių prekių – 2 pakelius cigarečių ir pusės litro talpos butelį degtinės.

Dokumentus tikrinančiai pasienietei vairuotojos elgesys pasirodė nenatūralus, be to, moteris buvo nerangi, vilkėjo per šiltus viršutinius drabužius. VSAT pareigūnė ją pakvietė į tarnybines patalpas ir ten apžiūrėjo.

Vairuotoja į batus su aukštais aulais buvo įsikišusi kelis cigarečių pakelius.

Kontrabandinių rūkalų ji vežė ir specialioje liemenėje ant kūno. Batuose ir kišenėse buvo 7 pakeliai cigarečių „Winston“, 10 pakelių „Queen Mentol“, 4 pakeliai „Queen Charm“, 2 pakeliai „Queen Elite Super Slims“, iš viso 23 pakeliai su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos Kenos užkardos pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Nors cigarečių kiekis ir nedidelis, vairuotojai gresia bauda nuo 500 iki 3 000 litų. Gavusi šaukimą atvykti į bylos nagrinėjimą, ji be liemenės automobiliu įvažiavo į Lietuvą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius