Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkų iš Baltarusijos siaubas – tarnybinis pasieniečių šuo Ogrė

Varėnos rinktinės pasieniečiai su kontrabandiniais rūkalais sulaikė 8 Baltarusijos piliečius ir 4 jų automobilius.
Rasti įkalčiai
Rasti įkalčiai / VSAT nuotr.

Varėnos pasieniečiai su kontrabandiniais rūkalais sulaikė 8 baltarusius.

Šeštadienį apie 1 val. 30 min. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pasieniečių patruliai tarnybiniu automobiliu važiavo keliu Druskininkai–Marcinkonys–Varėna. Staiga miško gilumoje pasieniečiai pamatė kažką žybčiojant. Buvo nuspręsta vietovę patikrinti. 

VSAT nuotr./Kinologas Donatas Sadauskas su 5 metų vokiečių avigane Ogre
VSAT nuotr./Kinologas su vokiečių avigane Ogre

Miške už maždaug 100 metrų nuo kelio Kabelių užkardos pareigūnai aptiko automobilius „Audi 100“ ir „BMW 520“ baltarusiškais numeriais. Čia pat pasieniečiai sulaikė du vyrus. Vienas iš pareigūnų buvo kinologas, kuris savo tarnybiniam vokiečių aviganiui Ogrei davė komandą patikrinti vietovę. Keturkojis netrukus lojimu pranešė aptikęs žmogų. Pasieniečiai tamsoje bandžiusį pasislėpti vyrą irgi sulaikė. Paaiškėjo, kad visi trys sulaikytieji yra Baltarusijos piliečiai, 27-erių, 28-erių ir 29-erių. Jie turėjo tvarkingus dokumentus ir Lietuvoje buvo legaliai.

„BMW 520“ VSAT pareigūnai rado du ryšulius su cigaretėmis, o apžiūrėję vietovę netoliese aptiko dar tris ryšulius. Iš viso sulaikyti 4449 pakeliai cigarečių „Fest“ ir „NZ“ su baltarusiškais akcizo ženklais. 

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baltarusiai uždaryti į areštinę. „Audi 100“ ir „BMW 520“ saugomi Kabelių užkardoje, cigaretės – Varėnos rinktinėje. 

Dar vieną Baltarusijos pilietį, į Lietuvą automobilio „Renault Safrane“ baltarusiškais numeriais slėptuvėse bandžiusį įvežti kontrabandinių rūkalų, sulaikė Eišiškių punkte dirbę VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai. Tvarkingus dokumentus turėjęs 25-erių užsienietis iš savo šalies bandė įvažiuoti penktadienio pavakarę. 

VSAT pareigūnai įvairiose automobilio vietose rado išslapstytus 1170 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Dėl kontrabandos vairuotojui buvo pradėta administracinės bylos teisena. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Baltarusiui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų bei automobilio konfiskavimas. 

Užsienietį po apklausos pasieniečiai paleido. Cigaretės ir „Renault Safrane“ saugomi Purvėnų užkardoje.

Dar keturis Baltarusijos piliečius, į Lietuvą gabenusius kontrabandinius rūkalus, šeštadienio pavakarę sulaikė VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai. Užsieniečių automobilį „Nissan Serena“ su baltarusiškais numeriais pasieniečiai sustabdė Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimo ribose, apie 1 km nuo Raigardo kontrolės punkto. Per jį baltarusiai ką tik buvo įvažiavę į Lietuvą. 

Mašiną vairavo 30-metė Baltarusijos pilietė. Kai baltarusių ketveriukė buvo pristatyta į Druskininkų užkardą, čia ją patikrino pasienietė. Paaiškėjo, kad baltarusė po drabužiais slėpė cigarečių pakelius. Rūkalų rasta ir jos rankinėje. Iš viso ji turėjo 260 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis. 

Kartu vykę 38-erių baltarusis po drabužiais slėpė ir krepšyje turėjo 560 pakelių tokių rūkalų, o jo tautietis po drabužiais ir krepšyje į Lietuvą įvežė 660 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“. Ketvirtas ekipažo narys, 35-erių Baltarusijos pilietis, po drabužiais ir krepšyje turėjo 500 pakelių tokios pat markės cigarečių. 

Visiems baltarusiams dėl kontrabandos pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas. Kokias baudas jiems skirti, spręs Druskininkų apylinkės teismas. Pažeidėjams gresia baudos nuo 1448 iki 2896 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti baltarusių automobilį „Nissan Serena“. Jis ir sulaikyti rūkalai saugomi Druskininkų užkardoje.

Keturis Baltarusijos piliečius VSAT pareigūnai po apklausos paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius