Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandos karaliumi laikomas Vilius Karalius – vėl teisme (papildyta 16.59 val.)

Neseniai teistą ir lygtinai į laisvę išleistą, legendiniu kondrabandos organizatoriumi vadinamą V.Karalių vėl paprašyta suimti dėl įtarimų naujomis aferomis. Teismas prokuratūros prašymą patenkino. Prokuratūros duomenimis, šįkart V.Karalius su dar 8 bendrininkais organizavo kontrabandą, dėl kurios valstybė patyrė net 18 mln. litų žalą.
V.Karalius vedamas į teismą
Vilius Karalius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį kaukėti Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą atvežė Vilių Karalių, kaltinamą daugiamilijoninės cigarečių kontrabandos organizavimu, rašo delfi.lt.

Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama leidimo jį suimti 3 mėnesiams.

Įtariamąjį V.Karalių gynė garsus teisininkas Vytautas Sviderskis.

Pasak Generalinės prokuratūros prokuroro Gintaro Jasaičio, šioje byloje, pradėtoje dar 2009 metais, šiuo metu yra 9 kaltinamieji. Jie buvo sulaikyti Vilniuje ir Kaune. Be to, kaltinimus ketinama pareikšti dar vienam asmeniui.

V.Karalius dviems paroms buvo sulaikytas trečiadienį. Tą pačią dieną, padedant antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams, buvo sulaikyti ir 8 jo bendrininkai, pažymi delfi.lt. 

Teismo atstovas ryšiams su žiniasklaida Audris Kutrevičius 15min.lt patvirtino, kad pareigūnai šiandien kreipėsi į teismą prašydami leisti suimti 7 įtariamuosius. Vieną įtariamąjį V.Karaliaus bendrininką teisėja jau leido suimti 3 mėnesiams.Teismas leido V.Karalių laikyti už grotų maksimaliai ilgai, 3 mėnesius.

Popietę išnagrinėtas prašymas ir dėl paties V.Karaliaus suėmimo, teismas taip pat leido laikyti jį už grotų maksimaliai ilgai 3 mėnesius. Kiti šeši suimtieji: Olegas Kurta su sūnumi, Justinas Zmitravičius, Svajūnas Čebatorius, Bronius Kažukauskas ir Marius Kažukauskas.

15min.lt primena, jog 2009 m. pabaigoje Vilniaus apygardos teismas paskelbė švelnų nuosprendį byloje dėl nusikalstamo susivienijimo ir kontrabandos.

Anot teisėjos Teresėlės Kazlauskienės, 25 kaltinamieji nusikalstamo susivienijimo sukūrę nebuvo – dėl šios veikos visi jie išteisinti.

Kai kas iš kaltinamųjų tik nuteistas už vieną arba kelis cigarečių kontrabandos epizodus. Nuosprendį  perskaičiusi teisėja pažymėjo, jog kontrabanda vykdyta bendrininkų grupėje.

Legendiniu kontrabandininku vadinamam V.Karaliui teismas tąsyk paskyrė subendrintą galutinę 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

Kaltinamajame akte, be V.Karaliaus, dar buvo minimi Saulius Karalius, Romutis Bingelis, Jonas Urba, Gintaras Simanynas, Vytautas Petravičius, Henrikas Karašauskas, Romualdas Grigas, Artūras Paunovas, Gintautas Čilvinas, Vladimiras Borisas, Arūnas Šumskis, Aleksandras Tolstovas, Andrius Sketrys, Ramūnas Jasiulis, Algirdas Vasiliauskas, Kęstutis Vizgaitis, Gvidas Šilinskis, Virginijus Ralys, Mindaugas Ralys, Arūnas Jencius, Danas Česonis, Juzefas Kazubovskis, Zigmas Nainys.

Kaip žinoma, praėjusių metų vasarą V.Karalių teismas sutiko lygtinai paleisti į laisvę. Prokuratūra šią nutartį skundė, tačiau nesėkmingai.

Papildyta 16.59 val. Pranešimą apie tai, kad prokurorai, muitinės ir „Aro“ pareigūnai sulaikė 9 asmenis, įtariamus milijoninės vertės cigarečių kontrabanda, ketvirtadienio pavakarę išplatino Generalinė prokuratūra (GP).

Šių metų balandžio 6 d. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai, aktyviai bendradarbiaudami su Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnais sulaikė 9 asmenis, įtariamus nusikalstamo susivienijimo sudėtyje organizavusius didelės vertės cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Sulaikymo operacijoje dalyvavo ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Tyrimo duomenimis, bendra Lietuvos valstybei padaryta žala siekia apie 18 mln. litų.

Ilgalaikį operatyvinį sulaikytųjų asmenų nusikalstamos veiklos tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai. Įtariama, jog sulaikytieji asmenys neteisėta veikla užsiėmė 2009–2010 m. laikotarpiu.

Ikiteisminį tyrimą atlieka bendra pareigūnų tyrimo grupė sudaryta iš Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų Mindaugo Dūdos, Gintaro Jasaičio, Justo Lauciaus ir Muitinės kriminalinės tarnybos ikiteisminio tyrimo pareigūnų, pažymima GP Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiosios specialistės Vilmos Žemaitytės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius