Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcija įtariamas Kauno teritorinių ligonių kasų direktorius V.Šiaudikis savo kaltės neneigia (atnaujinta 16.10 val.)

Kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi įtariamas Kauno teritorinių ligonių kasų direktorius Virgilijus Šiaudikis pusei metų nušalintas nuo užimamų pareigų.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Tai 15min.lt patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė spaudai Julija Antanaitienė.

Kyšio ėmimu įtariamas aukštas pareigas einantis 49-erių V.Šiaudikis buvo suimtas trečiadienį. Ketvirtadienį jam pareikšti įtarimai. Įtariamojo namuose ir darbo vietoje atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai bei dokumentai.

Artimiausiu metu prokurorai spręs, ar kreiptis į teismą dėl V.Šiaudikio laikino nušalinimo nuo pareigų bei kardomosios priemonės skyrimo.

Pasak prokuratūros, baudžiamojoje byloje tyrimas tęsiamas. Jam vadovauja apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai. Prieš keturiolika metų Kauno teritorinių ligonių kasų vadovo poste pradėjęs dirbti V.Šiaudikis iki šiol buvo vertinamas puikiai, neturėjo jokių tarnybinių nuobaudų. Nepatvirtintomis žiniomis, trečiadienį sulaikyti dar keli Kauno sveikatos apsaugos srityje dirbantys žmonės. Jie apklausti.

Papildyta 14 val.: Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje paskelbta, kad tyrimas pradėtas dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir papirkimo.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Aivaro Alimos teigimu, ketvirtadienį įtarimai pareikšti iš viso trims asmenims: V.Šiaudikiui dėl kyšio ėmimo ir piktnaudžiavimo padėtimi, o kitiems dviem asmenims – dėl papirkimo. Tačiau įtariamųjų gali būti ir daugiau: „Tyrimas labai dinamiškas, situacija keičiasi nuolat. Todėl tikslaus galutinio įtariamųjų skaičiaus negaliu pasakyti. Vakar (trečiadienį – aut. past.) buvo trys, šiandien – daugiau.“

Prokuroras neatskleidė, kokias sumas paėmė kyšininkavimu įtariamas ligonių kasų vadovas. Tačiau patvirtino, kad kyšiai imti ne iš vieno asmens.

„Visi jie susiję su sveikatos sistema, gydymo įstaigomis, užimantys vadovaujamus postus. Atskleisti daugiau negaliu“, – teigė A.Alimas. Pasak jo, duomenų, kad šis tyrimas būtų susijęs su prieš kurį laiką nuskambėjusiu Valstybinės ligonių kasos korupcijos skandalu, nėra.

Prokuroro teigimu, V.Šiaudikis savo kaltės neneigia. Į teismą dėl kardomosios priemonės prokurorai ketina kreiptis penktadienį.

„Greičiausiai jam bus skirtas ne suėmimas, bet kita kardomoji priemonė“, – sakė A.Alimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius