Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Košmarą išgyvenusi vilnietė prisiminė lemtingą dieną, kai girtas sugyventinis susprogdino namą

Beveik prieš metus Vilniuje, Šilutės gatvėje, nugriaudėjo sprogimas, sugriovęs pusę namo. Trečiadienį Vilniaus apygardos teisme į akistatą stojo per šį išpuolį sunkiai nukentėjusi moteris ir bandymu nužudyti apkaltintas buvęs jos sugyventinis Aleksandras Lebedevas.
Susprogdintas namas ir Aleksandras Lebedevas
Susprogdintas namas ir Aleksandras Lebedevas / 15min nuotr.

Bylos duomenimis, A.Lebedevas namo grįžo girtas, nors su sugyventine buvo susitaręs to niekada nedaryti.

Kilus konfliktui įsiutęs vyras atsuko dujų balioną ir įspėjęs, kad tuoj surengs fejerverkus ir sudegins visą trobą, uždegė žiebtuvėlį.

Nugriaudėjo sprogimas, per kurį nukentėjo tiek jis pats, tiek ir jo sugyventinė.

Vyrui pateikti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti ir turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu.

Kaltinamasis: „Norėjau nusižudyti“

Pats A.Lebedevas pripažįsta susprogdinęs namą, bet kategoriškai nesutinka, kad bandė nužudyti sugyventinę.

„Nenorėjau jos žudyti. Mano tikslas buvo nužudyti save“, – teisme pareiškė kaltinamasis.

Jis pasakojo, kad konfliktai su sugyventine vykdavo nuolat, jį vis išvydavo iš namų, tačiau jis po kurio laiko sugrįždavo.

„Paprasčiausiai gyvenom dėl vaikų, kad vaikai matytų, jog mama su tėvu kartu“, – įtikinėjo jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandr Lebedev
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandr Lebedev

O lemtingą dieną, anot jo, vėl kilo eilinis ginčas dėl jo girtumo. Susinervinęs vyras atsuko dujų balioną, kaip pats aiškina, norėjęs pagąsdinti.

Tačiau, kaip pats sako, spontaniškai nusprendė, kad nenori gyventi.

„Ji iššoko pro langą. Buvau įsitikinęs, kad jos nėra namie“, – tvirtino kaltinamasis.

Du kartus nuo alkoholizmo užsikoduoti nesėkmingai bandęs vyras per sprogimą sunkiai nukentėjo ir pats, jis nudegė beveik visą kūną.

Teisėjai A.Lebedevą įspėjo, kad jis gali būti paskelbtas recidyvistu, nes jis jau anksčiau teistas, o paskutiniai du teistumai – dėl smurto artimoje aplinkoje.

Įsiuto dėl skambučio policijai

Nukentėjusiąja pripažinta moteris pasakojo, kad grįžusi namo rado savo sugyventinį virtuvėje. Iškart suprato, kad jis nemažai išgėręs.

„Iš pradžių gražiai prašiau, sakiau, na ką, draugeli, susidėk daiktus ir eik, kraustykis kur nors kitur arba bent eik pasivaikščioti. Turėjo grįžti vyresni vaikai iš mokyklos ir man buvo gėda, kaip atrodytų“, – kalbėjo moteris.

Anot moters, jie buvo susitarę, kad sugyventinis namie nesirodys girtas ir jis paskutiniu metu to susitarimo laikėsi – tokį girtą kaip tądien moteris sako jį mačiusi tik prieš maždaug 3 mėnesius.

„Tada ilgam jį buvau išvariusi iš namų. Mėnesį laiko jis šalo prie slenksčio, vis atsiprašinėdavo, prašydavosi. Jam buvo aiškinta, jei jam nepatinka gyventi tokiomis sąlygomis, kokiomis noriu aš ir mano šeima, gali negyventi su manim“, – prisiminė moteris.

Šįkart girtas vyras net nesiruošė niekur eiti, jis krapštėsi prie atsinešto naujo dujų baliono.

„Tada jį filmavau tam, kad sugėdinčiau prieš jo tėvus. Norėjau eilinį kartą parodyti, ką jis išdirbinėja prisigėręs, dėl ko nenoriu jo namuose girto“, – pasakojo ji.

Kadangi vyras nė nebandė klausytis, moteris nuėjo į kitą kambarį ir paskambino policijai. Tą išgirdęs A.Lebedevas įsiuto.

„Pokalbio pabaigoje jis susinervino, išėjo į virtuvę, įsiutęs, sako, ką tu darai. Išgirdau, kad jis žada man padaryti fejerverkus. Norėjau eiti į virtuvę, bet balionas jau buvo atsuktas. Blaškiausi po kambarius norėdama atidaryti langus, labai išsigandau“, – prisiminė ji.

Po to ji vėl surinko skubios pagalbos telefono numerį ir papasakojo, kas nutiko. Operatorius pasiūlė, jei įmanoma, nueiti ir užsukti dujų balioną.

Moteris jau buvo iššokusi pro langą, bet paklausiusi operatoriaus grįžo į vidų ir bandė užsukti dujas. Būtent tą akimirką nugriaudėjo sprogimas.

„Labai skaudėjo. Labai norėjau nenumirti. Visi ant manęs buvę drabužiai sudegė“, – po to sekusius įvykius prisiminė moteris. Ligoninėje ir reabilitacijoje po įvykio nukentėjusioji praleido daugiau nei mėnesį, ji per sprogimą nudegė daugiau nei 60 proc. kūno.

Iš savo skriaudiko ji reikalauja 100 tūkst. eurų atlyginti neturtinei žalai. A.Lebedevas tvirtina, kad tokios sumos niekada vis tiek nesumokės.

„Tai ko ne milijono?“ – iš prašymo įžūliai pasišaipė kaltinamasis.

Trijų teisėjų kolegija ir toliau nagrinės šią bylą, pagrindinis klausimas – ar vyras išties siekė nužudyti savo sugyventinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius