-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 31

Kriminalinė 2022-ųjų apžvalga: makabriški scenarijai ir neadekvačių įvykių gausa

Dėl nestandartinių ypatumų – nusikaltusių išsišokėlių neadekvatumo ir šešėlinių veikėjų išties grobuoniško „apetito“, praėjusius kriminalinius metus tenka apžvelgti kaip „keistai spalvingą ir įsimintiną“ juodojo metraščio puslapį. 15min primena didžiausią rezonansą sukėlusius 2022-ųjų nusikaltimus, nelaimes bei teisėsaugos sujudimus, pateikia reikšmingų kriminogeninių aspektų vertinimus, komentarus.
Kriminalinė 2022-ųjų apžvalga
Kriminalinė 2022-ųjų apžvalga, temos iliustracija / BNS ir 15min skaitytojo nuotr.

Jei nuleido jūsų automobilio padangą – ir kelkraštyje sustojote jos pasikeisti – kokia tikimybė, kad tuo metu pro šalį važiuos autobusas, jo ratas tarsi humoristiniame siužete nusimontuos savaime ir atriedėjęs jus, besidarbuojantį kelkraštyje, nublokš?

Jei esate sąžiningas ES valstybės narės mokesčių mokėtojas, ar kada nuogąstavote dėl intelektualios nusikalstamos grupuotės, kurios sukurptos finansinės aferos mastus būtų galima įvertinti 2 000 000 000 eurų?

2022-aisiais metais tokie neįtikėtini scenarijai Europoje ir šalia jos centro esančiame Vilniuje tapo realybe.

Vilniaus VPK archyvo nuotr./Padariniai įvykio vietoje
Vilniaus VPK archyvo nuotr./Padariniai įvykio vietoje

Ir būtent šie du parametrai – įvykių paradoksalumas bei mastas gali būti esminiais akcentais, atsigręžiant į praėjusiųjų metų kriminalinę kroniką.

Kita vertus, didžiųjų metų švenčių fone visuomet kyla pagunda praėjusį tuziną mėnesių pavadinti „palyginti ramiu“ laikotarpiu.

Tam prielaidų iš tiesų būta ir pernai: žūčių avarijose sumažėjo, žūčių gaisruose statistika šviesėjo, itin brutaliems visuomenę šiurpinusiems nusikaltimams suskaičiuoti, regis, pakanka vienos rankos pirštų. Tačiau dėl jau akcentuotų ypatumų – nusikaltusių išsišokėlių neadekvatumo ir šešėlinių veikėjų grobuoniško „apetito“, praėjusius metus tenka apžvelgti kaip „keistai spalvingą ir įsimintiną“ kriminalinio metraščio puslapį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius