-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinė 2019-ųjų apžvalga: neregėti gaisrai, žiaurūs nusikaltimai ir nelaimės bei teisėsaugos gėda

Kalendorinių metų pabaigoje 15min kaskart atsigręžia į pastarųjų 12 mėnesių kriminalinių įvykių archyvus, kad galėtume įvertinti juos visuomenės saugumo ir nusikalstamumo tendencijų aspektais. Pastarieji metai neabejotinai turėjo vieną išskirtinį bruožą – ribos tarp „gėrio ir blogio“ išnykimą. Kitaip tariant, visuomenė gavo ne vieną progą pagrįstai ir su didžiuliu nerimu suabejoti, kas iš tiesų mus saugo, užtikrina teisingumą, o kas atvirkščiai – kelia pavojų.
Apžvalginė iliustracija
Apžvalginė iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Žinoma, įvairių nutikimų, kuomet įstatymo užribyje atsiduria policininkas, ugniagesys, muitininkas ar kitokią uniformą vilkintis valstybės tarnautojas, pasitaikydavo ir anksčiau. Tačiau būtent 2019-ieji atskleidė sistemines po oficialių institucijų priedanga veikiančias nusikalstamas struktūras. Tiek didysis teisėjų korupcijos skandalas, tiek nusikaltėlių „dengimo“ Kauno policijoje istorija parodė, kad visuomenė dažnai galėjo nė nenumanyti, kas yra kas iš tiesų.

Teigiama išvada po šių teisėsaugos skandalų – sistemos valosi.

15min taip pat atkreipė dėmesį, kad stereotipiškai nuo senų laikų savižudžių tauta vadinamoje Lietuvoje pagaliau ėmė mažėti savižudybių. Kita vertus, nauji statistikos duomenys rodo, kad tapti baisiausio smurtinio nusikaltimo (nužudymo) auka mūsų šalyje tikimybė yra itin didelė (pavojingiau tik Latvijoje).

Dar vienas nerimą keliantis veiksnys – po ilgos teigiamos tendencijos 2019 m. Lietuvoje vėl ėmė augti avaringumas ir daugėti eismo įvykiuose žūstančių žmonių. Dar viena palanki tendencija – mažėja žūstančiųjų gaisruose.

15min trumpai primena didžiausią rezonansą sukėlusius 2019-ųjų nusikaltimus ir teisėsaugos sujudimus.

Girtas karys Naujųjų metų naktį pražudė porą ir vaiką

15min.lt koliažas/Alvaras Lankelaitis teisme
15min.lt koliažas/Alvaras Lankelaitis teisme

2019 m. sausio 1 d., Naujųjų metų šventimo įkarštyje apie 3 val. Marijampolėje susidūrė automobiliai „VW Golf“ ir „Audi A4“. Žuvo VW vairuotojas (g. 1978 m.) ir kartu važiavusi keleivė (g. 1980 m.) bei nukentėjo kartu važiavę trys nepilnamečiai, kurie dėl įvairių kūno sužalojimų pristatyti į ligoninę.

Vienas nepilnametis (g. 2002 m.) nuo gautų sužalojimų netrukus mirė. Automobilio „Audi A4“ vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino, tačiau buvo surastas laukuose ir pristatytas į ligoninę. Paaiškėjo, kad avariją girtas sukėlęs 28 metų vairuotojas tarnauja Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione Marijampolėje, jis profesinės karo tarnybos vyresnysis eilinis. Karys Alvaras Lankelaitis teisme sulaukė kaltinimų ne tik dėl tragiškos avarijos sukėlimo, bet ir trijų žmonių nužudymo.

Mįslingai dingusi Kauno antstolė – mirtinai sušalo

15min archyvo nuotr./Negyvą moterį padėjo aptikti tarnybinis šuo
15min archyvo nuotr./Negyvą moterį padėjo aptikti tarnybinis šuo

Nuo gruodžio 10-osios kaip dingusi be žinios ieškota kaunietė antstolė Ramunė Mikliušienė sausio 3 d. buvo aptikta negyva palyginti netoli namų.

R.Mikliušienė turėjo antstolio kontorą Jonavoje ir skyrių Kėdainiuose. Nuo pat pradžių ir iki kūno radimo R.Mikliušienės dingimo galimas priežastis ir aplinkybes gaubė nežinia.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius ne tik pareiškė užuojautą mirusios R.Mikliušienės artimiesiems ir visai antstolių bendruomenei, tačiau ir nepraleido progos pakurstyti budrumo: „Vis dar pasitaiko atvejų, kai antstoliams, vykdantiems savo pareigas, grasinama susidoroti, nukenčia jų turtas, jie yra įžeidinėjami.“

Vis dėlto smurto žymių ant kaunietės kūno nebuvo. Teigiama, kad apskritai nėra jokių duomenų, jog 51 metų moteris galėjo tapti nusikaltimo auka. Kauno apskrities policija skelbė mirties priežastį – antstolė mirtinai sušalo.

Baltrūnų byla nutraukta, baikerio A.Kilkaus dingimas lieka neištirtas

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas-Oblius su žmona Daiva
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas-Oblius su žmona Daiva

Vasarį 15min pranešė, kad stabdoma baikerio Aivaro Kilkaus nužudymo byla: kaltinimai Laurynui Baltrūnui ir jo žmonai išnyko. Baltrūnų advokatas paaiškino, kad įtarimų panaikinimo pagrindas yra tai, jog ikiteisminio tyrimo metu nėra surinkta duomenų, pagrindžiančių būtent šių įtariamųjų kaltę.

2017 m. spalio 15 d. apie 17 val. Aivaras Kilkus motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta iki šiol nėra žinoma. A.Kilkaus dingimo ir galbūt gyvybės atėmimo aplinkybės bent kol kas lieka neatskleistos.

L.Baltrūnas įtariamuoju šiame tyrime išliko bemaž pusantrų metų, iš šio laikotarpio vyras 4 mėnesius laikytas už grotų.

Visų laikų didžiausios narkotikų kontrabandos sulaikymas Lietuvoje

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Policijos spaudos konferencija dėl sulaikytos rekordinė hašišo kontrabandos
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Policijos spaudos konferencija dėl sulaikytos rekordinė hašišo kontrabandos

Vasarį specialios slaptos operacijos metu Lietuvos policija sulaikė vilkiką, kuriuo po mineralinio vandens priedanga buvo vežama 1,5 tonos hašišo.

Manoma, kad iš Šiaurės Afrikos arba Ispanijos vežti kvaišalai buvo skirti Rusijos rinkai. Konfiskuotas krovinys įvertintas 20 mln. eurų, todėl įvardintas kaip visų laikų narkotikų kontrabandos rekordas Lietuvoje.

Demaskuotas lietuvis, įtariamasis didžiausios Europoje nusikalstamos grupuotės vadeiva

Sergejus Bėglikas ir jo turtai
Sergejus Bėglikas ir jo turtai

Gegužės mėnesį teisėsauga paskelbė apie plataus masto operaciją, kurią Europolas pavadino didžiausio nusikalstamos grupuotės sulaikymu, iki šiol įvykdytu Europoje. Teigiama, kad Europą šiurpinusiai grupuotei dirigavo prie neįgaliojo vežimėlio prikaustytas Sergejus Bėglikas, praeityje laikytas Klaipėdos mafijos autoritetu. Įtariama, kad grupuotė prekiavo narkotikais ir per porą metų išplovė mažiausiai 680 mln. eurų.

Nuskendo istorinis kurėnas, dingusio kapitono kūną Kuršių marios atidavė po 4 dienų

15min montažas / Jūrų muziejaus nuotr./Kuršių mariose nuskendęs laivas buvo istorinis kurėnas, kurio įgulai vadovavo R.Adomavičius
15min montažas / Jūrų muziejaus nuotr./Kuršių mariose nuskendęs laivas buvo istorinis kurėnas, kurio įgulai vadovavo R.Adomavičius

Liepos 2 d. tarp Ventės ir Nidos Kuršių mariose antradienį nuskendo Jūrų muziejui priklausantis laivas, vadinamas kurėnu: du žmonės išgelbėti, kapitono, Jūrų muziejaus Laivybos istorijos skyriaus vyriausiojo muziejininko-istoriko Romaldo Adomavičiaus buvo ilgai ieškoma.

Išgelbėti kurėno ekipažo nariai: Jūrų muziejaus Laivybos istorijos skyriaus muziejininkas, istorikas Daumantas Kiulkys ir ūkio tarnybos viršininkas Aurimas Rumša. Nuskendusio kurėno kapitono garsaus istoriko R.Adomavičiaus kūnas liepos 6 d. aptiktas už trijų kilometrų nuo nelaimės vietos Ventės rago link.

Lietuvoje per 4 valandas baisiai žuvo 3 mažamečiai

Scanpix/Panthermedia nuotr./Vaikiški batukai.
Scanpix/Panthermedia nuotr./Vaikiški batukai.

Rugpjūčio 8-ąją Lietuvoje išaušo siaubo vakaras: skirtingo pobūdžio nelaimės, kurias tą trečiadienį skyrė vos keturios valandos, nusinešė net 3 vaikų gyvybes.

Telšių r. mažametis žuvo per automobilio avariją.

Kitas mažas berniukas sostinėje nuskendo Neryje.

Dar viena siaubinga nelaimė įvyko Vilniaus Žirmūnuose, kur auklės neprižiūrėtas kūdikis iškrito per langą iš 6-ojo aukšto.

Remiantis statistika, tiek nepilnamečių šalyje paprastai žūsta nebent per 3 ar 4 savaites.

BMW į mikroautobusą: greitkelyje sužaloti 9 žmonės

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Rugpjūčio 17 d., šeštadienį vakare apie 22 val. Panevėžio rajone, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, į keleivinio autobuso „Mercedes-Benz Sprinter“, vykusio maršrutu Kaunas–Panevėžys, galą atsitrenkė 7-osios serijos BMW automobilis. Šios limuzino klasės transporto priemonės vairuotojas, palikęs automobilį, iš įvykio vietos pabėgo. Nukentėjo 9 žmonės, važiavę mikroautobusu: 59 metų vairuotojas, 20-ties, du 25-erių, 48-erių, 50-ties, 72-ejų, 76-erių ir 83 metų keleiviai (visi nuvežti į ligoninę). Viena moteris (25 metų), Latvijos pilietė, išleista gydytis namo.

Dar vienas panašaus nukentėjusiųjų masto eismo įvykis, kurio metu sužeisti 8 žmonės, buvo įvykęs liepos 20-ąją.

Tądien Ukmergės r., kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis 53-ame km, automobilis „Audi A4“, vairuojamas vyro (g. 1978 m.), išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „VW Golf“, vairuojamu vyro (g. 1975 m.). Tarp nukentėjusiųjų buvo 5 vaikai.

Supurtyta ir sukaustyta Kauno policijos vadovybė

15min koliažas/D.Karalukas ir D.Žukauskas
15min koliažas/D.Karalukas ir D.Žukauskas

Spalio 9-ąją buvusios laikinosios sostinės teisėsaugą supurtė skandalas – sulaikytas nelegalaus verslo „dengimu“ įtariamas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas. Kartu su aukštu pareigūnu už grotų atsidūrė asmenys, kelerius metus organizavę nelegalų alkoholio verslą bei prekybą vogtomis automobilių detalėmis. Nušalinta visa apskrities policijos vadovybė, vadovauti į Kauną laikinai atsiųstas Imuniteto tarnybos vadovas Elanas Jablonskas. Skandalas įvyko Kauno komisarui Dariui Žukauskui atostogaujant.

Iš pradžių policijos vadovybė tikino jam priekaištų neturinti, bet spalio 30 d. paskelbta apie pradėtą patikrinimą ir jo nušalinimą nuo pareigų. Tuometis policijos vadovas L.Pernavas pasiūlė D.Žukauskui išeiti į pensiją, bet šis nesutiko. Tuomet L.Pernavas pranešė, kad D.Žukauskas nušalinamas nuo pareigų, nes apie jį gauta jautrios informacijos. Sužinojęs tai D.Žukauskas paprašė pratęsti tėvystės atostogas ir situacija Kaune, tebevadovaujant E.Jablonskui, iki metų galo išliko paini.

Teisėjų ir advokatų korupcijos byla

15min montažas/Korupcija įtariami teisėjai
15min montažas/Korupcija įtariami teisėjai

Vasario 20 dieną Lietuvą supurtė dar neregėtas korupcijos skandalas: įtariami ir vėliau su antrankiais į teismą atvesti Aukščiausiojo, Apeliacinio ir kitų teismų teisėjai, taip pat įtakingi advokatai.

Tyrimas nuo lemtingos dienos nuolat plėtėsi, o dabar įtariamųjų iš viso yra daugiau nei 50. Tarp jų – 8 teisėjai ir 5 advokatai.

Šis skandalas vertinamas nevienareikšmiškai, viena vertus – tai sudavė didžiulį pasitikėjimą teisingumu Lietuvoje, kita vertus – tai rodo rimtą žingsnį kovoje su korupcija. Kaip sakė premjeras Saulius Skvernelis, šie sulaikymai parodė, kad neliečiamųjų laikai Lietuvoje baigėsi.

Keli asmenys šiame tyrime jau nubausti – tai kaltę dėl prekybos poveikiu pripažinęs buvęs policininkas Vilius Karalius, teistas kaip bene didžiausios Lietuvoje cigarečių kontrabandos organizatorius. Taip pat teisingumą pirkti prisipažino bandęs su nusikalstamu pasaulius siejamas kaunietis Giedrius Rimkus, o Pavelas Karpovas nuteistas dėl prekybos poveikiu.

Dvi nelaimės ore baigėsi tragiškai

Kovo 22 dieną Barysių aerodrome nukrito ultralengvasis sraigtasparnis.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Barysių oro uoste nukrito sraigtasparnis
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Barysių oro uoste nukrito sraigtasparnis

Mažas vietos skraidymo entuziastų sraigtasparnis sugedo ore: iš jo ėmė veržtis juodi dūmai, o jau po kelių akimirkų jis krito iš maždaug 50 metrų aukščio.

Per incidentą sraigtasparniu skridę 53-ejų metų vyras ir 29-erių vaikinas.

Gruodžio 8 dieną į namo kiemą Kauno rajone, Noreikiškių kaime nukrito sportinis lėktuvas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Noreikiškėse nukrito sportinis lėktuvas.
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Noreikiškėse nukrito sportinis lėktuvas.

Žuvo patyręs pilotas Viktoras Ramonas su savo mokiniu, gimusiu 1989 m.

V.Ramonas ir jo kolega Gintautas Staniulis 2003-iaisiais pakartojo Dariaus ir Girėno skrydį per Atlanto vandenyną, skrisdami iš Kauno į Čikagą ir vėliau sugrįžę atgal.

Neregėta cigarečių vagystė iš pasieniečių sandėlio

VSAT ir 15min iliustracija/R.Požėla tikisi, kad tyrimo metu bus atsakyti į visus klausimus, ypatingai susijusius su galimais pareigūnų bei kontrabandininkų ryšiais.
VSAT ir 15min iliustracija/R.Požėla tikisi, kad tyrimo metu bus atsakyti į visus klausimus, ypatingai susijusius su galimais pareigūnų bei kontrabandininkų ryšiais.

Balandžio 9 dieną tuometis Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Renatas Požėla paskelbė apie neregėta vagystę. Tiesiai iš pasieniečių sandėlio Varėnoje pavogta 500 dėžių cigarečių, jų vertė – beveik milijonas eurų.

Nuo tarnybos nedelsiant nušalinti 6 pareigūnai, vienas jų net suimtas. Vėliau paaiškėjo ir dar skandalingesnė detalė: pavogtos cigaretės buvo legalios. Pasieniečiai jas sulaikė įtariant kontrabandą, bet įtarimai nepasitvirtino ir jos turėjo būti grąžintos teisėtiems savininkams.

R.Požėla lapkritį paskirtas generaliniu policijos komisaru, jis žadėjo, kad visuomenę sužinos naujienų apie šį tyrimą, tačiau kol kas jokie konkretūs atsakymai nėra pateikti.

Vyras su peiliu siautėjo „Iki“ parduotuvėje

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Į teismą atvestas su peiliu „Iki“ parduotuvėje siautėjęs plėšikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Į teismą atvestas su peiliu „Iki“ parduotuvėje siautėjęs plėšikas

Balandžio 14-osios vakarą, į užsidarinėjančią „Iki“ parduotuvę Vilniuje, Lazdynų rajone, įsiveržė peiliu ginkluotas vyras. Jis sužalojo 4 parduotuvės darbuotojus, laimei, aukų pavyko išvengti.

Sulaikytas įtariamasis neatskleidė pareigūnams net savo tapatybes, todėl buvo kreiptasi pagalbos į visuomenę.

Galiausiai išsiaiškinta, kad įtariamasis – Rusijos pilietis, kurio leidimas gyventi Lietuvoje nebuvo pratęstas ir jis turėjo būti grąžintas į tėvynę. Per kratą jo bute rasta ir savadarbių sprogmenų.

Atvestas į teismą vyras daug verkė ir aiškino, neva Rusijoje su juo nori susidoroti Vladimiras Putinas.

Iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW automobilis

Vytenio Miškinio / 15min nuotr./Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW
Vytenio Miškinio / 15min nuotr./Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW

Balandžio 25-osios popietę sostinės centre iš daugiaaukštės stovėjimo aikštelės iškrito BMW visureigis.

Tik per stebuklą aukų pavyko išvengti: prie vairo sėdėjusi ir, tikėtina, stabdžio ir greičio pedalus sumaišiusi moteris po kelių savaičių gydymo išleista iš ligoninės.

Paviešinus nelaimės vaizdo įrašą paaiškėjo, kad trūko tik akimirkos, kad BMW kristų ne ant kelio, o ant kito automobilio.

VIDEO: Paviešinta dramatiška akimirka: iš daugiaaukštės stovėjimo aikštelės iškrito BMW automobilis

BMW vairuotoja kreipėsi į teismą: prekybos centro „Europa“ stovėjimo aikštelė esą nesaugi, ją reiktų uždaryti. Taip pat ji prašo atlyginti patirtą turtinę ir neturtinę žalą, kurią įvertino 200 tūkst. eurų.

Jaunas sportininkas žiauriai sumušė nepilnametę

Gegužės pabaigoje per moksleivių vakarėlį buvo užpulta, žiauriai sumušta nepilnametė. Ją bandyta ir išprievartauti.

Ši istorija atsidūrė visos Lietuvos dėmesio centre. Įtariamasis – kovų menų prizininkas, jo tėvai – Jurbarko politikai.

Nukentėjusią nepilnametę ligoninėje aplankė net išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda.

Visą tyrimą įtariamasis kaltę kategoriškai neigęs, tačiau galiausiai prispaustas įrodymų ir išgirdęs nukentėjusiosios pasakojimą vaikinas prisipažino nesunkiai sutrikdęs nepilnametės sveikatą, ją seksualiai prievartavęs bei bandęs išžaginti.

Siautė dideli gaisrai, bet žuvusių mažiau nei kasmet

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gaisras Alytuje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gaisras Alytuje

Nors šiemet ne vienas didelis gaisras buvo plačiai nušviestas žiniasklaidos ir pridarė daugybę bėdų, yra ir kuo pasidžiaugti. Per 11 šių metų mėnesių gaisruose žuvo „tik“ 62 žmonės, tai mažiausiais skaičius per 16 metų.

Be abejo, metų gaisras – Alytuje užsidegusios padangos „Ekologistika“ sandėliuose. Daugiau nei savaitę gesintas gaisras atskleidė rimtų spragų sistemoje, pradėti ikiteisminiai tyrimai ir kaltųjų paieškos o gamtai padaryta žala skaičiuojama milijonais.

Balandžio 25 dieną Krakūnuose sudegė vos ne pusė kaimo – iš viso 20 pastatų. Per gaisrą niekas nenukentėjo, o kaip paaiškėjo, visas ugnies pragaras įsikūrė dėl deginamų šiukšlių.

Dar vienas didelis gaisras kilo birželio 28 dieną Traksėdžių durpyne. Čia ugniagesiai daugiau nei 3 paras kovojo su ugnimis didžiuliame plote.

Generalinis komisaras: „Nusikalstamumas linkęs trauktis“

Naujasis policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, apžvelgdamas metus, 15min sakė, kad nusikalstamumas linkęs trauktis. Jis atkreipė dėmesį, kad registruotų nusikaltimų yra kaip niekad mažai.

Anot jo, tam yra aiškių objektyvių priežasčių, pavyzdžiui, Lietuvoje mažėjantis gyventojų skaičius.

„Asmenys linkę nusikalsti, neretai savo kėslams įvykdyti renkasi kitas šalis, kurios jų nuomone tam galbūt saugesnės, – kalbėjo R.Požėla. – Kitas dalykas – pakankamai kvalifikuotas ir intensyvus teisėsaugos įstaigų darbas, bendradarbiavimas, informacijos apsikeitimas. Tai mums leidžia efektyviau užbėgti galimoms pasekmėms už akių ir kai kurias veikas užkardyti pasiruošimo ar rengimosi stadijoje.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Renatas Požėla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Renatas Požėla

Jis atkreipė dėmesį, kad nusikalstamumas šiais laikais smarkiai keičiasi ir nebėra toks, koks buvo prieš dešimtmetį.

„Nusikalstamumas transformuojasi į kitas rūšis, nusikaltimus vykdo asmenys su baltomis apykaklėmis, sėdintys prie kompiuterio. Mes nusikalstamumo nebetapatiname su brutaliais reiškiniais, kurie buvo devyniasdešimtaisiais, su įmitusiais žaliūkais, kurie aplanko vieną ar kitą verslininką su tam tikrais reikalavimais, veža į mišką. Dabar nusikaltimai keliasi į internetinę erdvę ir teisėsaugos įstaigos turi į tai reaguoti, siekiant suvaldyti situaciją“, – kalbėjo generalinis komisaras.

Pašnekovo teigimu, be abejo, neramina sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai. Nors tokių taip pat mažėja, tačiau tai nėra pakankama paguoda.

„Puikiai suprantu, kas slypi už kiekvieno nužudymo: skausmas, tragiška žmogaus lemtis, didžiulis liūdesys, – kalbėjo komisaras R.Požėla.

„Puikiai suprantu, kas slypi už kiekvieno nužudymo: skausmas, tragiška žmogaus lemtis, didžiulis liūdesys, – kalbėjo R.Požėla. Man patinka kažkada buvęs Darbo inspekcijos šūkis: „Ir vienas žuvęs darbe yra per daug.“ Šiuo atveju ir vienas žuvęs eismo įvykyje, ir vienas nužudytas yra per daug.“

Paprašytas įvertinti bene labiausiai visuomenę sukrėtusį įvykį, teisėjų ir advokatų korupcijos skandalą, R.Požėla teigė, kad geriausia, jog tokių situacijų išvis nebūtų.

„Visi būtume dirbę savo darbus, teisėjai vykdę teisingumą, tarnybos savo resursus orientavę į kitas nusikalstamas veikas, jų atskleidimą. Bet įvyko kas įvyko. Tai parodo, kad valstybė yra įgali kovoti su įvairaus pobūdžio grėsmėmis, – kalbėjo jis. – Dabar visi laukiame galutinių atsakymų, to paties teismo verdikto. Tada pamatysime vaizdą, ar tyrimo pradžia, eiga turi loginę teisinę baigtį. Turbūt policijos institucija, kaip ir visi Lietuvos žmonės, laukia tų sprendimų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius