Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kyšio nepaėmęs Mažeikių teisėjas M.Klemenis: teisėjo profesija ir sąžiningumas – neatsiejama

„Kiekvienas savo profesiją gerbiantis teisėjas privalo reaguoti į jam daromą spaudimą ir apie tai pranešti atsakingoms institucijoms“, – įsitikinęs Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Klemenis, kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnus dėl bandymo jam siūlyti kyšį.
Mindaugas Klemenis
Mindaugas Klemenis / NTA nuotr.

„Teisėjo profesija sudėtinga – kasdien dėl įtempto darbo patiri psichologinį spaudimą, todėl esu įsitikinęs, jog teisingumą vykdyti gali tik principingas ir sąžiningas žmogus, manau, kad tai neatsiejami dalykai“, – Nacionalinės teismų administracijos atstovų pirmadienį paviešintame pranešime cituojamasteisėjas M.Klemenis. Pasak jo, principingi teisėjo veiksmai korupcijos apraiškų atveju rodo tinkamą pavyzdį visuomenei ir prisideda prie teismų autoriteto stiprinimo.

Teisėjo M.Klemenio teigimu, supratęs apie bandymą jam daryti spaudimą, jis iškart kreipėsi į STT pareigūnus: „Buvau šokiruotas, kai sulaukiau pasiūlymo paimti tūkstančio eurų kyšį už tai, kad nagrinėdamas skundą administracinio nusižengimo byloje priimčiau palankų sprendimą asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles“, – sakė teisėjas. Pasak jo, kyšio davimas – netoleruotinas dalykas: „Manau, kad jeigu pažeidėjas pakliuvo neblaivus, už tai reikia atsakyti, prisiimti atsakomybę, o ne ieškoti draugų pagalbos“.

M.Klemeniui paimti kyšį buvo siūloma ir prieš 4 metus (2013 m.). Tuomet jis taip pat kreipėsi į STT pareigūnus, už tai buvo teisiamas advokatas.

Istorija į viešumą iškilo Generalinei prokuratūrai informavus, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo bandymo papirkti M.Klemenį – įtarimai korupcinėmis veiklomis pareikšti šiuo metu sulaikytam Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokurorui Žilvinui Gžimailai. Taip pat šiame tyrime specialaus liudytojo statusas suteiktas Kauno apygardos teismo teisėjui Ramūnui Antanavičiui.

Teisėjas M.Klemenis šiuo metu nuo minimos bylos nusišalinęs, ji perduota nagrinėti kitam teisėjui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius