Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkas vilkiku gabeno slaptą krovinį, kurį nuo pareigūnų bandė saugoti buldogas

Lazdijuose muitininkai sustabdė Lenkijos piliečio vairuotą vilkiką: kabinoje rasta 10 dėžių cigarečių, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Muitinės pareigūnai Lazdijuose sulaikė krovininį vilkiką, kurį vairavęs Lenkijos pilietis mašinos kabinoje vežėsi 10 dėžių baltarusiškų cigarečių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, pažeidėjui skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

Gegužės 29 d. popietę Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių patrulis stabdė ir tikrino mašinas Lazdijų apylinkėse. Apie 13.30 val. pareigūnai atkreipė dėmesį į krovininį vilkiką „Scania“ su Lenkijos valstybiniais numeriais.

Muitininkams pasirodė keista, jog mašina nuvažiavo Kalvarijos link, o ne pasuko link valstybinės sienos su Lenkija.

Vairuotojo augintiniu irgi buvo pasirūpinta – perduotas iš Lenkijos atvykusiam šeimininko draugui.

Pasivijus ir sustabdžius vilkiką, šio vairuotojas, Lenkijos pilietis, pareigūnams sakė gabenantis šepečių krovinį. Tačiau muitininkai patikrino „Scanią“ – ir nors mašinos kabinoje buvęs jaunas buldogas urzgė ir mėgino „ginti“ teritoriją, ten buvo aptiktos nelegalios cigaretės – iš viso 10 dėžių (5 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o Lietuvos muitinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą (6000 Eur).

Įtariamojo augintiniu irgi buvo pasirūpinta – perduotas iš Lenkijos atvykusiam vairuotojo draugui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius