Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos fitneso čempionę pasikėsinęs nužudyti sportininkas J.Solionovas lieka suimtas

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas buvusį kultūrizmo čempionatų prizininką Jurijų Solionovą, kaltinamą bandymu nužudyti savo buvusią sugyventinę, paliko suimtą.
Jurijus Solionovas
Jurijus Solionovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

J.Solionovas kaltinamas, kad 2018 metų sausį, sudeginant pasikėsino nužudyti savo buvusią sugyventinę, Lietuvos ir Europos fitneso čempionę Iloną Kokoš.

Kaltinamasis apskundė 2019 metų kovo Vilniaus apygardos teismo sprendimą jo suėmimą pratęsti trims mėnesiams.

Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad J.Solionovas nuo 2017 metų rugsėjo iki 2017 metų gruodžio grasino savo buvusiai sugyventinei I.Kokoš fiziškai susidoroti, rašydamas jai grasinančio pobūdžio SMS pranešimus. Vėliau bandė ją nužudyti.

2018 metų sausį iš namų išėjusi I.Kokoš įsėdo į išsikviestą taksi automobilį. Jai nespėjus uždaryti durelių, prie automobilio pribėgo jos buvęs sugyventinis ir, apipylęs mašinoje sėdinčią moterį benzinu, bandė įžiebti rankoje laikomą žiebtuvėlį.

Visa tai išvydęs taksi vairuotojas staigiai sureagavo: iš vyro rankų jis išmušė žiebtuvėlį ir užlaužė jam ranką. Benzinu taip pat apsipylusį ir jau kitą žiebtuvėlį rankoje turintį J.Solionovą vairuotojas laikė, kol atvyko policijos pareigūnai ir J.Solionovą sulaikė.

Vilniaus apylinkės teismo 2018 metų sausio 15 dienos nutartimi jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Vėlesnėmis teismų nutartimis suėmimas buvo tęsiamas.

Kaltinamasis mano, kad jis jau daugiau kaip metus laikomas suimtas be pagrindo. Teismas ir prokuratūra mano kitaip.

Skunde kaltinamasis nesutikdamas su kardomosios priemonės skyrimu, nurodo, kad ši nutartis neteisinga ir prašo paleisti jį į laisvę. J. Solinovas tvirtina, kad šis baudžiamasis procesas yra netikras, o baudžiamoji byla – sufabrikuota.

Kaltinamasis pažymi, kad jis jau daugiau kaip metus laikomas suimtas be pagrindo, pažeidžiant baudžiamojo proceso reikalavimus.

Apeliacinis teismas nustatė, kad bylos medžiagoje yra pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad kaltinamasis galimai padarė jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas.

Apeliacinis teismas atmetė J.Solionovo skundą ir paliko Vilniaus apygardos teismo skirtą kardomąją priemonę.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius