Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijanas Taraškevičius iš „dambrauskinių“ gaujos neoficialiai įvardijamas naujuoju kontrabandos karaliumi

Muitinės kriminalinės tarnybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai ir prokurorai iki šiol neviešina lapkritį suimtų įtariamųjų kontrabandininkų, išvysčiusių neregėto masto Lietuvoje veiklą, pavardžių. Tačiau portalas Delfi.lt neoficialiai skelbia, kas, įtariama, vadovavo šiai grupuotei – tai daug metų sostinės policijai žinomas „dambrauskinių“ gaujos narys Marijanas Taraškevičius.
Įtariamojo sulaikymo epizodas
Įtariamojo sulaikymo operacijos epizodas / Kadras iš LKPB filmuotos medžiagos

Iki šiol Lietuvos kontrabandos karaliumi buvo vadinamas buvęs policininkas Vilius Karalius (teisėjų paleistas į laisvę, bet paskui pareigūnų vėl įkištas už grotų ir iki šiol ten esantis, primena Delfi.lt). Tačiau demaskavus Marijano Taraškevičiaus gaują paaiškėjo, kad V.Karaliaus grupuotė, palyginus, buvo smulkmė.

Apie tai, kodėl neseniai sutriuškintas kontrabandininkų susivienijimas jau dabar vadinamas istoriniu, 15min.lt rašė gruodžio 1 dieną.

Vienu pagrindinių įtariamųjų – grupuotės vadeiva, Delfi.lt žiniomis, įvardijamas vilnietis M.Taraškevičius. Jis jau daug metų žinomas policijai. Sulaikant jį antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojams M.Taraškevičius buvo ištrauktas iš visureigio. Jo rankinėje aptikta maždaug ketvirtis milijono litų eurais ir litais.

Anksčiau M.Taraškevičius buvo įvardijamas kaip su „dambrauskinių“ (gaujos lyderis Jonas Dambrauskas dabar kalinamas įtariant advokato Sergejaus Novikovo nužudymu) gauja susijęs žmogus. Ne kartą už vagystes, narkotinių medžiagų platinimą bei kitus nusikaltimus teistas vyras itin išgarsėjo, kai 2003-iųjų gruodį Vilniuje buvo pasikėsinta jį susprogdinti: apie 11 val. Kalvarijų gatvėje sprogus užtaisui, kuris buvo pritvirtintas prie 2000 metų laidos „Mitsubishi Pajero“ dugno, jis buvo sužalotas. Tuomet jam buvo 27-eri metai. Po sprogimo, kuris asfalte paliko gilią duobę, visureigis buvo sugadintas nepataisomai. Vairuotojas nukentėjo nesunkiai.

Nepraėjus nė metams M.Taraškevičius vėl atkreipė į save policijos ir žiniasklaidos dėmesį. 2004-ųjų spalį Vilniuje buvo sučiupti keturi atvykėliai iš Rytų, kurie lietuviams pardavė kilogramą heroino. Tąsyk buvo sulaikyti trys kazachai, čečėnas ir vienas vilnietis. Netrukus buvo sulaikytas ir M.Taraškevičius, kuris, kaip įtarta, buvo užsakęs tą heroino partiją, pirmadienį pasakoja Delfi.lt.

VIDEO: Įtariamojo kontrabandininko sulaikymo operacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius