-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių policija sučiupo tūkstančius eurų išviliojusį sukčių ir ragina atsiliepti jo aukas

Balandžio pabaigoje, 21 ir 23 dienomis, tūkstantinių sumų neteko nuo telefoninių sukčių nukentėjusios dvi Mažeikiuose gyvenančios garbaus amžiaus senolės. Tyrimo operatyviai ėmėsi Mažeikių rajono pareigūnai, bendradarbiaudami su Šiaulių apskrities policija, jie netruko išsiaiškinti, kad abi aukos galimai pateko į to paties, 12 kartų teisto, Šiauliuose gyvenančio sukčiaus rankas.
Įtariamasis
Įtariamasis / Telšiu apskr. VPK nuotr.

Balandžio 21-ąją, į 1930 m. gimusios senolės laidinį telefoną paskambinęs vyriškis, prisistatė butų ūkio darbuotoju, teigdamas, kad už komunalines paslaugas moteris atsiskaitė padirbtu 50 eurų banknotu.

Netrukus į senolės namų duris pasibeldė jau policijos pareigūnu prisistatęs vyras, kuriam, apgaule patikėjusi mažeikiškė, atidavė 3200 eurų bei banko mokėjimo kortelę, kuria iš bankomato vyras išgrynino dar 1000 eurų.

Balandžio 23-iąją, prieš tai susitaręs telefonu, galimai tas pats asmuo apsilankė ir kitos Mažeikiuose gyvenančios moters (gimusi 1933 m.) namuose. Policijos pareigūnu prisistatęs nepažįstamasis senolei teigė, kad naudojamasi jos banko sąskaita, iš kurios neteisėtai gali būti paimti pinigai.

Pasisiūlęs palydėti iki banko, vyras moterį įtikino, kad nusikalstama veika vykdoma banko darbuotojų pagalba, todėl liepė būti atsargia ir nieko nepasakoti.

Drauge nuėjus iki banko, vyras močiutės palaukė lauke, o jai paėmus 4000 eurų, kartu grįžo namo. Čia moteris sulaukė smūgio į galvą, po kurio pinigai atsidūrė sukčiaus rankose.

Dėl nusikalstamų veikų vykdant ikiteisminius tyrimus, sulaikytam įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams. Aiškinantis įvykių aplinkybes, nustatyta, kad balandžio mėnesį galimai būta ir daugiau šio asmens aukų.

Manoma, kad vyras susijęs ir su balandžio 18 d., Telšių r., Ubiškėje, apgauta senole (gimusi 1933 m.).

Tąkart patikėjusi policijos pareigūnu prisistačiusiu vyru, nukentėjusioji atidavė namuose turėtas santaupas grynaisiais pinigais (375 eurus) ir dvi banko mokėjimo korteles su PIN kodais. Ištuštinus banko sąskaitose moters turėtus pinigus, Telšių rajono gyventoja iš viso patyrė 2075 eurų žalą.

Neatmetama galimybė, kad šis, vos sausio pabaigoje iš įkalinimo vietos grįžęs šiauliškis, apgavo ir daugiau aplinkinių rajonų gyventojų. Atpažinus šį vyrą, nuo jo nukentėjusių gyventojų prašoma susisiekti su Telšių apskr. VPK pareigūnais, tel. 8 698 58377 arba paskambinti bendruoju pagalbos centro tel. 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius