-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ūkininkė-dainininkė Bilevičiūtė teisme dėl vairavimo išgėrus gavo 1500 litų baudą ir metams neteko teisių (atnaujinta 13.14 val., foto)

Bėdų prislėgta pramogų pasaulio įžymybė teisėjui guodėsi, kad arbata nepraskiedė stiprių alkoholinių kokteilių.
Daina Bilevičiūtė turi bėdų ir su kelių policija, nes savąjį BMW 525 vairavo neblaivi.
Neblaivi vairavusi D.Bilevičiūtė kitoje byloje įtariama sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir kreditinėmis apgaulėmis, siekiant gauti milijoninę Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip žinoma, milijoninėmis statybų Miguičionių kaime aferomis įtariama Daina Bilevičiūtė turi bėdų ir su kelių policija, nes savąjį BMW 525 vairavo neblaivi.

Trečiadienio rytą pramogų pasaulio įžymybė dėl šio poelgio aiškinosi teisme.

„Tiesiog labai paprasta buitinė istorija. Išgėriau porą stiprių kokteilių, po to sėdėjau ilgą laiką ir gėriau arbatą, kad galėčiau judėti. Bet, matyt, to laiko buvo praėję per mažai“, – teisėjui Petrui Karveliui kalbėjo D.Bilevičiūtė.

D.Bilevičiūtės interesams atstovavęs advokatas pateikė teismui pažymas apie įžymybės auginamą nepilnametę dukrą bei apie jos gaunamas pajamas. Pirmoji pažyma, anot teisininko, teismui įrodo, kad vairuotojo pažymėjimas rūpinantis vaiku D.Bilevičiūtei yra labai reikalingas.

Antrasis dokumentas, advokato supratimu, pravers teisėjui sprendžiant, kokią piniginę baudą skirti sunkmečiu honorarais pasigirti negalinčiai pramogų pasaulio atstovei.

Advokatas savo klientės posėdžio metu demonstratyviai teiravosi, kur ji gyvena. Sostinėje įsikūrusi žvaigždė atsakė, kad formaliai jos deklaruota gyvenamoji vieta – dėl galimų finansinių aferų išgarsėjęs Miguičionių kaimas.

Advokatas teisme pabrėžė, kad D.Bilevičiūtė dirba sostinėje, Vilniuje mokyklą lanko ir jos dukra, todėl esą teisės ūkininkei-dainininkei yra labai reikalingos. Apie tai, kur realiai gyvena jos klientė bei ar dažnai dėl svarbių reikalų važinėja į kaimą Varėnos rajone, teisininkas nekalbėjo.

Teisėjas P.Karvelis moters teiravosi, kodėl nepateikė pareigūnams vairuotojos pažymėjimo.

„Aš turėjau, bet kitoje rankinėje. Keliose vietose gyvenu ir vis keičiu tuos rankinukus“, – teisinosi žvaigždė.

„O civilinės atsakomybės draudimas?“ – šis teisėjo klausimas D.Bilevičiūtę pribloškė, todėl ji pasitikslino: „Kas tai yra?!“

„Mašina buvo apdrausta?“ – pažeidėjos kitaip pasiteiravo P.Karvelis. „Turbūt taip, yra“, – neužtikrintai atsakė vairuotoja D.Bilevičiūtė.

Teismo turimoje bylos medžiagoje minima, kad palyginti neseniai, pernai kovą, D.Bilevičiūtė jau yra bausta už KET pažeidimus pagal ATPK 124 straipsnio 3 dalį – gavo 200 litų baudą.

„Čia per savo vardo dieną greitį viršijau!“ – džiaugsmingai prisiminė ūkinininkė-dainininkė D.Bilevičiūtė.

Papildyta 13.14 val. Trečiadienio popietę teismas paskelbė verdiktą D.Bilevičiūtei: už KET pažeidimus jai skirta 1500 litų bauda ir metams atimtas vairuotojos pažymėjimas. 

Teisėjas P.Karvelis pažymėjo, kad vairuotojos kaltė įrodyta ne tik alkoholio tikrintuvo parodymais, pareigūnų paaiškinimais, kita byloje surinkta medžiaga, bet ir pačios D.Bilevičiūtės teiginiais.

Kaip jos atsakomybę lengvinančią aplinkybę teismas nurodė tai, kad pažeidėja savo klaidą pripažino ir dėl to nuoširdžiai gailėjosi. Sunkinanti aplinkybė ta, kad D.Bilevičiūtė pernai jau yra bausta už KET pažeidimą.

Teismas atsižvelgė ir į tai, kad moteris augina ir išlaiko nepilnametę dukterį.

1500 litų bauda D.Bilevičiūtei skirta vien už vairavimą išgėrus. Dar 100 litų bauda jai skirta, nes neturėjo draudimo. Be to, 30 litų įvertintas pažeidimas nepateikus pareigūnams vairuotojos pažymėjimo. Tačiau teismas pinigines nuobaudas subendrino ir skyrė galutinę pusantro tūkstančio litų baudą.

D.Bilevičiūtė turi teisę šiandieninį teismo nutarimą per 10 dienų apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius