-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių inspektorių „laimikis“ – daugiau nei 2 tonos lenkiškos mėsos

Sulaikytas Kauno įmonės krovininis automobilis su lenkiškais mėsos gaminiais bei atvėsinta mėsa. Ši produkcija gabenta Šiaulių, Kelmės ir Radviliškio gyventojams, prekiaujantiems mėsa prekyvietėse. Didesnė pusė mėsos „keliavo“ su suklastotais dokumentais. Operatyviai patikrinus įmonę Kaune, sandėlyje aptikta daugiau negu 1,5 tonos lenkiškos produkcijos be įsigijimo dokumentų, o kasoje trūko per 15 tūkst. litų.
Mėsos krovinys
Mėsos krovinys / Šiaulių apskrities VMI nuotr.
Šiaulių apskrities VMI nuotr./Mėsos krovinys
Šiaulių apskrities VMI nuotr./Mėsos krovinys

Muitininkai, patruliavę kelyje ir tikrinę krovininius automobilius, sustabdė automobilį ir vairuotojo pateiktus krovinio dokumentus perdavė mokesčių specialistams. Nors pateiktos PVM sąskaitos faktūros buvo nevienodų formų ir jose nurodyti skirtingi gavėjai, pasikartojantys sąskaitų faktūrų numeriai neliko nepastebėti.

„347 kg mėsos iš 605 kg gabenti su suklastotais dokumentais. Tarp paimtų dokumentų rasti ir pinigų gavimo kvitai. Jie iš besidubliuojančių sąskaitų prisegti būtent prie tų, kuriose nurodytos mažesnė sumos, – sako Šiaulių apskrities VMI Kontrolės departamento direktorė Zonė Lapienė. – Lenkišką mėsą kaunietis vežė į mūsų apskrities prekyvietes fiziniams asmenims. Įtartini dokumentai vertė abejoti ir maisto produktų kokybe. Todėl buvo nuspręsta krovinį pristatyti maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams. Beje, tai ne pirmas atvejis, kai bendradarbiaujant Šiaulių apskrities VMI, Klaipėdos teritorinės muitinės bei Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams, išaiškinamas panašus pažeidimas. Tuo pačiu informacija apie galimus pažeidimus įmonėje pasidalijome su kolegomis iš Kauno“.

Šiaulių apskrities VMI nuotr./Mėsos krovinys
Šiaulių apskrities VMI nuotr./Mėsos krovinys

„Kauno apskrities VMI, įvertinusi iš Šiaulių apskrities VMI gautą informaciją, inicijavo patikrinimą Kauno įmonėje.  Sandėliuojamų prekių dokumentinis likutis nesutapo su faktiniu. Rasta ne tik daugiau negu 1,5 tonos sandėlyje esančios lenkiškos produkcijos be įsigijimą patvirtinančių dokumentų, bet ir grynųjų pinigų trūkumas. Įmonės kasoje trūko daugiau kaip 15 tūkstančių litų. Taip pat nustatyti darbo laiko apskaitos pažeidimai“, – Kauno apskrities VMI viršininkas Gintautas Muznikas vardijo įmonėje nustatytus pažeidimus.

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos (VMVT) informacija apie nustatytus maisto produktų transportavimo sąlygų pažeidimus perduota Kauno VMVT, kuri pagal visus pažeidimus ir pritaikė sankcijas. Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija praneša, kad įmonės direktoriui surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, skirta piniginė bauda, o Kauno VMVT viršininko sprendimu uždrausta tiekti produkciją į rinką. Įmonė įpareigota grąžinti siuntą Lenkijos gamintojams arba ją pristatyti į šalutinius gyvūninius produktus tvarkančią įmonę sunaikinti.

Šiaulių apskrities VMI nuotr./Mėsos krovinys
Šiaulių apskrities VMI nuotr./Mėsos krovinys

Vairuotojui bus surašytas protokolas prekių (krovinio) gabenimo be dokumentų. Mokesčių inspekcija tyrimą tęsia.

Mokesčių administratorius primena, kad gyventojai, turintys informacijos apie įvairius mokestinius pažeidimus, taip pat neapskaitomas pajamas, nelegalų darbą, „vokelius“ bei kitus, apie tai gali pranešti VMI pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudojus išmaniesiems telefonams skirta programėle „Pranešk“, užpildžius anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankius Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius