Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 08 /11:10

Mokomajame pulke Rukloje kilo muštynės: susipliekė du tos pačios kuopos kariai

Sausio 7 dieną Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje tarp dviejų tos pačios kuopos nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių įvyko konfliktas, kuris pasibaigė muštynėmis, – informuoja KAM Viešųjų ryšių departamentas.
Šauktinių savanorių pirmoji diena
Kariai/ Asociatyvi nuotr. / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Kaip informavo Mokomojo pulko viešųjų ryšių karininkas kapitonas Gintaras Striupaitis, konfliktas kilo apie 19.30 valandą, kuopoje, vienoje iš gyvenamųjų patalpų. Abu kariai į Ruklą kaip šauktiniai atvyko lapkričio 24 dieną. Gyveno viename kambaryje kartu su kitais 8-9 kambariokais. 

Konflikto metu gyvenamoje patalpoje buvo dar penki asmenys. Iš pradžių kilo žodinis konfliktas, vėliau – muštynės. Kokia jų priežastis – aiškinamasi. 

„Abu jie jaunuoliai. Kitą savaitę turėjo įvykti baigiamosios mokomosios pratybos, po kurių kariai paskirstomi į dalinius. Per mano dvidešimties metų darbo patirtį muštynės Rukloje kilo antrą kartą. Prieš keletą metų susipliekus dviems kariams, vienas užvožė kitam taburete“, – teigė G.Striupaitis.

Incidento metu kariai rimtesnių sveikatos sutrikdymų nepatyrė, po Jonavos medikų apžiūros tęsia tarnybą.

Mokomojo pulko vadovybė, norėdama užkirsti kelią tolesnėms konfliktinėms situacijoms, karius perkėlė į skirtingus padalinius.

Dėl incidento Karo policija pradėjo tarnybinį tyrimą.

Paklaustas, kas gresia muštynių dalyviams, G.Striupaitis patikino, jog be civilinės atsakomybės bus pritaikyta ir karinė atsakomybė. 

„Karių tarnyba yra vertinama. Baigę tarnybą ir gavę jos įvertinimą, šauktiniai gauna išmoką. Šie praras galimybę į didžiausią išmoką. Bus griežčiau prižiūrimi daliniuose. Rečiau išleidžiami į namus. Pasitikėjimas jais yra prarastas“, – paaiškino Mokomojo pulko viešųjų ryšių karininkas.

Mokomojo pulko vadovybė netoleruoja konfliktinių situacijų ir deda pastangas, kad būtų užkirstas kelias panašiems incidentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius