Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterį šulinyje nuskandinęs vyriškis laisvės neteko ilgam

Penktadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje tris kartus teistas Josvainių seniūnijos gyventojas D.S. pripažintas kaltu dėl R.K. nužudymo ir pinigų iš nužudytosios pagrobimo. Už šiuos nusikaltimus teismas D.S. skyrė subendrintą laisvės atėmimo bausmę aštuoniolikai metų, iš jų penkerius D.S. praleis kalėjime, trylika – pataisos namuose.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma panevėžio apygardos teismo pranešime, praėjusių metų liepos mėnesio paskutinę dieną, apie vidurnaktį, D.S., nuvykęs į R.K. sodybą aiškintis, kodėl R.K. jį apkalbanti pavogus iš jos pinigus, supykęs smogė jai vieną kartą kumščiu į veidą. Moteriai ėmus bėgti, D.S. prisivijęs sugriebė ją už drabužių, įstūmė žemyn galva į šulinį su vandeniu ir uždengė šulinį dangčiu.

Patyrusi baisias kančias senyvo amžiaus moteris šulinyje nuskendo.

Kaltinamasis D.S. po to dar įsibrovė į nužudytajai priklausiusį sandėliuką ir pagrobė iš moters rankinės 2 tūkst. 400 litų.

D.S. savo kaltę pripažino iš dalies ir teigė, kad nesiekė R.K. mirties, kad ji pati įkritusi į šulinį, netgi aiškino ieškojęs kopėčių ir virvės, kad ją ištrauktų.Teismas nuosprendyje nurodė, kad nėra jokio pagrindo tikėti tokiais kaltinamojo aiškinimais, nes iš įvykio vietos apžiūros protokolo, nuotraukų, specialisto išvados ir liudytojų parodymų matyti, kad šulinys buvo nenaudojamas, apaugęs neišmindžiota aukšta žole, laikomas uždengtas, o tokia neaukšta moteris kaip nužudytoji į jį pati įkristi negalėjo. Teismas pažymėjo, kad iš byloje esančių įrodymų matyti, jog R.K. buvo įmesta į šulinį žemyn galva, o surasta – galva į vandens paviršių. Tai rodo, kad prieš prarasdama gyvybę ji bandė kaip nors gelbėtis, patyrė ypatingai dideles kančias.

Todėl D.S. pripažintas tyčia itin žiauriai nužudęs žmogų. Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas pabrėžė, kad D.S. nusikalto, turėdamas neišnykusius teistumus už nusikaltimus nuosavybei, t.y. būdamas recidyvistas, be to, jis nusikalto nepraėjus nė metams po laisvės atėmimo bausmės atlikimo.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes teismas nusprendė už abu nusikaltimus kaltinamajam D.S. skirti laisvės atėmimo bausmes, žymiai didesnes nei sankcijose numatytų tokių bausmių vidurkiai. Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta: tas, kas nužudė kitą žmogų kankindamas ar kitaip itin žiauriai, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos; tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius