Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris kontrabandos iš Baltarusijos įsivežė jos net neslėpdama

Pasienyje su Baltarusija pakartotinai patikrinti sustabdytos moters automobilyje Vilniaus rinktinės pareigūnai aptiko kontrabandinių cigarečių krovinį.
Pasieniečiai su policija tikrina automobilius
Pasieniečiai su policija tikrina automobilius. / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio ekipažas už pusšimčio metrų nuo Medininkų pasienio kontrolės punkto teritorijos pakartotinai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį Škoda Fabia.

Jį vairuojančios 47 metų Vilniaus rajono gyventojos pateikti asmens ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Punkte ji buvo pervažiavusi ir muitionės patikros vietą.

Pakartotinai automobilį sustabdžiusiems pasieniečiams į akis krito mašinos salone esanti dėžė. Paaiškėjo, kad joje – cigaretės. Neteisėtai gabenamų rūkalų VSAT pareigūnai aptiko ir automobilio bagažinėje.

Kaip įprasta tokiais atvejais, jokių dokumentų, patvirtinančių teisėtą akcizais apmokestinamų prekių įgijimą, moteris nepateikė.

Iš viso pasieniečiai rado 1 390 pakelių cigarečių „Winston“, „Alliance Filter“, „Magnat Lioghkyje“ ir „Premier“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos baltarusiškomis banderolėmis.

Sulaikytą moterį, cigaretes ir jos automobilį specialiojo būrio pasieniečiai perdavė kolegoms iš Padvarionių užkardos, šie Vilniaus rajono gyventojai dėl kontrabandos gabenimo pradėjo administracinę teiseną. Medžiagą dėl šio įvykio VSAT pareigūnai perduos teismui, kuris spręs, kaip bausti vairuotoją. Jai gresia bauda 10 iki 20 tūkst. Lt bei automobilio konfiskavimas.

Transporto priemonė ir neteisėtai gabenti rūkalai saugomi Padvarionių užkardoje. Moteris po apklausos paleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius