Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Moteriškė iš Gudakiemio vyrą nokautavo vienu smūgiu: lūžo žandikaulis

Savaitgalio kriminalai Alytaus apskrityje: žmona mušė vyrą, girtas vilnietis vairuotojas siūlė kyšį, apvogti keli butai ir sodybos.
Ingrida Masiulionytė
Asociatyvinė iliustracija: dėl smurto prieš sutuoktinį moteris užsidirbo baudžiamąją bylą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gegužės 23-25 dienomis, Alytaus apskrities policijos komisariatuose užregistruotos 22 nusikalstamos veikos. Savaitgalį buvo daug smurto atvejų. Iš 12 pradėtų ikiteisminių tyrimų net 9 susiję su smurtu artimoje aplinkoje. Praėjusį savaitgalį pareigūnus nustebino šeimyninis konfliktas Varėnos rajone, Gudakiemio kaime. Penkiasdešimtmetė sutuoktinė sumušė dvejais metais vyresnį sutuoktinį. Moteris ranka taip sudavė vyrui, kad šiam medikai diagnozavo žandikaulio lūžį. Dėl tokio moters elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 25-osios vakare, Varėnos rajone sustabdytas neblaivus vilnietis. 47 metų vyriškiui nustatytas daugiau nei 3 promilių girtumas. Vairuotojas pareigūnams bandė įsiūlyti 400 litų kyšį, bet už tai atsidūrė areštinėje.

Nemažėja ir vagysčių iš butų, sodybų, negyvenamų namų, neprižiūrimų patalpų. Per praėjusį savaitgalį užregistruoti 4 tokie atvejai. Gegužės 23 dieną, šešiasdešimtmetė kaunietė atvykusi į savo negyvenamą sodybą Alytaus rajone, Raitininkų seniūnijoje, rado išlaužtas sodybos duris. Pavogti įvairūs daiktai, kurių vertė siekia 12 su puse tūkstančių litų.

Pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Policijoje gautas 47 metų Lazdijų gyventojo pranešimas, kad apgaulės būdu, pasinaudojus jo elektroninės bankininkystės duomenimis, paimtas 2 tūkstančių 39 litų greitasis kreditas.

Policija nuolat prašo gyventojų būti atidesniais ir neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. Primename, kad konfidenciali informacija yra prisijungimo kodai, slaptažodžiai, sąskaitų numeriai. Tai pagrindiniai duomenų komponentai, reikalingi naudotis pinigais, esančiais asmens sąskaitoje (kortelėje), taip pat paskolų iš kreditą teikiančių bendrovių operacijoms atlikti. 

Gyventojai pirkdami prekes internetu turėtų būti atsargesni. Pastaruoju metu dažnėja tokios sukčiavimo formos. Sukčiai pasinaudodami gyventojų patiklumu tariamas prekes reklamuoja internetiniuose tinklapiuose, siūlo bendraudami socialiniuose tinkluose. Siūloma prekė atrodo labai patraukliai tiek kaina, tiek išvaizda.  Pirkėjui pasirinkus prekę prašo pervesti pinigus (dalį sumos) į nurodytą sąskaitą. Gavę pinigų pervedimą tariami pardavėjai pasislepia. Paprastai sąskaita banke būna atidaryta asocialaus asmens vardu. Gyventojai turėtų būti ypatingai atidūs pirkdami transporto priemones, žemės ūkio techniką ir kt. iš privačių asmenų kai prekę mato tik interneto tinklapyje, o su pardavėju bendrauja tik ryšio priemonių pagalba. Yra labai nesaugu neapžiūrėjus transporto priemonės pervesti sutartos sumos dalį į nurodytą sąskaitą.

Patariame neapžiūrėjus prekės, nesusitikus su pardavėju, nepatikrinus pardavėjo ir prekės (jeigu tokie yra) dokumentų nepervesti pinigų į nurodomas sąskaitas.  

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112. Būkite atsargūs, saugokite save ir savo turtą, pataria policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius