Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motoroleris Vilniuje užsidegė savaime, „YouTube“ vaizdai rodo, kaip tai pavojinga

Po elektrinio motorolerio gaisro sostinėje ugniagesių ekspertas jau patvirtino, kad ši elektrinė transporto priemonė užsidegė savaime. Platformos „Youtube“ archyvuose esantys vaizdai parodo, kokie pavojingi gali būti elektrinių motorolerių ar paspirtukų gaisrai, ypač tuomet, kai jie kraunami namuose arba lemtingu momentu dalyvauja eisme.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: namuose krauto paspirtuko ir gatve važiavusio motorolerio gaisrų akimirkos / Kadrai iš „YouTube“ filmuotos medžiagos

15min jau rašė, kad sostinėje fiksuotas neįprastas naktinis gaisras – degė elektrinė transporto priemonė. Dėl jos siužeto buvo kilusi ir neįprasta painiava: pranešta, kad dega motoroleris, atvykus ugniagesiams, patikslinta, jog paspirtukas, vėliau „patikslinimas“ atšauktas – liepsnojo iš tiesų elektrinis motoroleris.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente 15min sužinojo, kad esminę šio incidento prie MO muziejaus aplinkybę gaisrų tyrėjas jau nustatė: įvyko savaiminis užsidegimas, kaip manoma, dėl techninio gedimo priežasties. Labiau į incidento niuansus priešgaisrinės saugos specialistai nesigilina, jiems tik svarbu atskirti, kokie gaisrai yra techninio pobūdžio, o kurie reikalauja nuodugnesnio tyrimo dėl galimai įvykdytos tyčinės kriminalinės veikos. Kitaip tariant, šiuo atveju padegimu nekvepia.

Suprasti akimirksniu

  • Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) gegužės 16 d. paviešintais, vėliau patikslintais duomenimis, motoroleris degė paryčiais, naktį iš penktadienio į šeštadienį. 05.37 val. skubios pagalbos numeriu pranešta, kad sostinės Senamiesčio pakraštyje, Pylimo g., atvira liepsna dega motoroleris. Atvykus, atvira liepsna degė „elektrinis paspirtukas“, kuris iš tiesų visgi buvo motoroleris.
  • Budėję ugniagesiai atvyko žaibiškai, per porą minučių. 05.39 val. jau fiksuota ir gaisro pabaiga. Sudegė degios dalys.

PAGD Komunikacijos skyriaus turimais patikslintais duomenimis, 2022-05-14 Pylimo gatvėje, Vilniuje degė ne paspirtukas, o elektrinis motoroleris. Transporto priemonė priklausė elektrinių motorolerių trumpalaikę nuomą siūlančiai bendrovei.
Motoroleris tuo metu stovėjo viešoje vietoje, ant šaligatvio, kraunamas nebuvo.

„Dėl minėto įvykio buvo atliktas neatidėliotinas informacijos apie kilusį gaisrą patikrinimas. Jo metu nustatyta, kad motoroleris užsidegė stovėdamas ir labiausiai tikėtina gaisro priežastis – elektrinio motorolerio gedimas“, – 15min informavo PAGD Komunikacijos skyrius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, tai pirmas tokio pobūdžio gaisras, kai užsidega elektrinis motoroleris.

Šiemet ugniagesiams gelbėtojams teko gesinti gaisrą Palangoje, kuris įsiplieskė įkraunant akumuliatorius elektriniams paspirtukams.

Incidentas kurorte, Vaivorykštės g., fiksuotas 2022-03-19.
Nuo paspirtukų gaisro užsidegė ir poilsinis namelis, tačiau liepsna užgesinta iki priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų atvykimo.
Savininkas gaisrą užgesino parankinėmis priemonėmis ir vandeniu.

Gaisro Palangoje padariniai ugniagesių kronikoje aprašyto taip: „Degė elektriniai paspirtukai, kuriems buvo kraunami akumuliatoriai. Poilsinis namelis mūrinis. Per gaisrą aprūko ledainės patalpos (80 kv. metrų), apdegė kilimas. Sudegė 2 elektriniai paspirtukai, elektrinis dviratis, nuo sprogimo deformavosi vartai.“

Vaizdo siužetų platformoje „YouTube“ gausu užsienio vaizdų, iliustruojančių, kaip dramatiškai klostosi elektrinių transporto priemonių gaisrai.

Siužete su paspirtuku nufilmuota, kaip gaisro nesuvaldė net namuose incidento metu buvęs šeimininkas. Maža to, blaškytis ėmęs vyriškis nukentėjo pats.

VIDEO: Namuose kraunamo paspirtuko gaisras

Ne ką mažiau pavojingai atrodė ir motorolerio avarija, kuriuos elektrinę transporto priemonę dūmai bei liepsnos apėmė, dviem vyrams juo važiuojant gatve.

VIDEO: Savaiminis motorolerio užsidegimas eisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius