-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkai cigaretes slėpė automobilio dugne ir autobuso tualete

Vilniaus teritorinės muitinės inspektoriai Lavoriškių kelio poste išaiškino kontrabandą gabenusius Estijos pilietį ir lietuvę.
Slėpta kontrabanda
Slėpta kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Savaitės pradžioje naktį į postą atvykus maršrutiniam autobusui Minskas-Ryga prieš pat keleivių muitinį patikrinimą posto vyrų tualete muitinės patruliai aptiko lagaminą su 1100 pakelių „NZ Gold Super Slim“ cigarečių.

Patikrinimo metu visi autobuso keleiviai muitininkams deklaravo nesivežantys draudžiamų ar ribojamų prekių. Tačiau, perklausus keleivius dėl aptikto lagamino, Estijos pilietis V.Š. galiausiai prisipažino, kad lagaminas su cigaretėmis yra jo ir kad jis paliko jį tualete siekdamas išvengti gresiančios atsakomybės, pranešė Vilniaus teritorinė muitinė.

Po kelių valandų kelionė buvo sukliudyta ir Lietuvos pilietei S.M. „Renault Megane“ automobiliu žaliuoju kanalu į postą atvykusi moteris veiksmu deklaravo negabenanti prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas įvežimo normas, o kiek vėliau žodžiu patikino, kad vežasi tik asmeninius daiktus.

Įtarimą sukėlusį automobilį muitininkai nusprendė patikrinti detalaus tikrinimo angare, kur greit automobilio slenksčiuose, salono dvigubose grindyse, priekiniame buferyje aptiktos specialios slėptuvės kontrabandai vežti. Jose moteris gabeno daugiau nei 2 tūkst. pakelių cigarečių NZ su baltarusiškomis banderolėmis.

Bendra sulaikytų tabako gaminių vertė – 9,5 tūkst. eurų. Jie bei lietuvės automobilis sulaikyti. Abiem piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už kontrabandos gabenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius