Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo paieškų koordinatoriai skelbia žvejų mobilizaciją: reikia konkrečios jų pagalbos

Vilniuje be žinios dingusio jaunuolio Mykolo Davidonio paieškų stovykloje – konkretus naujas planas, prie kurio įgyvendinimo prašoma prisijungti žūklės mėgėjus.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

15-mečio Mykolo ieškoma jau beveik dvidešimt dienų, tačiau aktyvistų rankos nesusvyra ir rezgami vis nauji veiklos planai. Tiesa, vien idėjų ir entuziazmo nepakanka, todėl kartais paprašoma konkrečios ir kitų neabejingų gyventojų pagalbos.

„Tęsiame Mykolo paieškas vandenyje, ieškome savanorio, galinčio šį savaitgalį pasijungti prie paieškos vandenyje komandos, kuris turėtų ir mokėtų valdyti SONARĄ.

Darome komandą – valtininkas, sonarininkas ir dronininkas. Bandysime apžiūrėti prioritetines vietas.

Tikiu, kad mūsu grupėje tikrai yra tokių, jei pažįstate SONARININKĄ, pasidalinkite su juo šia žinute. Ačiū jums už pagalbą“, – feisbuke skelbia ir avansu dėkoja paieškų koordinatorė Danguolė K.

Socialiniame tinkle iškart pasipylė raginimai įtraukti į šią misiją ir žvejų bendruomenes, ši idėja sutikta palankiai. Kilo klausimas, ar tik Vilniaus apylinkės būtų tikrinamos sonarais, ar ir kauniečių prašyti, o galbūt ir už Kauno esančias upės vietas jau verta patikrinti?

„Kadangi neturime vandens dronų tiek daug, kol kas tik vieną, tai darome komandą – valtininkas, sonarininkas ir dronininkas. Ir šių gerų žmonių dėka bandysim apžiūrėti prioritetines vietas“, – mintį pratęsė koordinatorė.

Nuotrauka iš Mykolo paieškų „Facebook“ profilio/Asociatyvi iliustracija
Nuotrauka iš Mykolo paieškų „Facebook“ profilio/Asociatyvi iliustracija

Danguolė užsiminė, kad jeigu tik atsirastų daugiau pajėgumų – būtų galima plėsti ir misijos mastus.

Suprasti akimirksniu

  • Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, vasario 4 d., apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.
  • Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje, ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.
  • Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto iki šiol rasti įvairūs vaikino daiktai – striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės.
  • Dingusiojo paieškai yra sukurtas specialus „Facebook“ profilis, net interaktyvus paieškos veiksmų bei rezultatų žemėlapis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius