Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 19 /2011 06 20

Naktį Kaune, Dainavoje, kilusiose masinėse muštynėse sužeisti keturi jauni vyrai, vienas jų mirė

Sekmadienio naktį Kaune, Alaušo gatvėje, kilo masinės muštynės. Pirminiais duomenimis, jose santykius aiškinosi dviejų miesto mikrorajonų jaunuoliai. Kruvino susitikimo pasekmės – trys sunkiai sužeisti jauni vyrai. Dar vienas nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.
Muštynių pėdsakai buvo dar matyti ir sekmadienį.
Peilis. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Negalutiniais duomenimis, muštynės prasidėjo apie 3 val. nakties. Liudininkų teigimu, nemažas būrys jaunų vyrų, kurių amžiaus – 20–23 metai, vienas kitą stumdė, spardė, taip pat naudojosi peiliais. Nors nukentėjusių netrūko, greitosios medicinos pagalbos niekas nekvietė. Nukentėjusiuosius gaujų nariai patys nugabeno į ligonines: trys atgabenti į Kauno klinikinės ligoninės (buvusios Kauno Raudojono Kryžiaus – aut. past.) Priėmimo skyrių, dar vienas – į Kauno apskrities ligoninę.

Išvydę nukentėjusių vyrų sužeidimus, Kauno klinikinės ligoninės medikai patys iškvietė greitąją, kad sužeistieji kuo skubiau būtų nuvežti į Kauno klinikas. Tačiau atvykusi brigada vieną jų rado jau negyvą – nuo patirtų sužalojimų 22 metų kaunietis mirė. Dar vienas iki atvykstant greitajai pagalbai iš ligoninės pabėgo. Trečiasis, kurio krūtinėje žiojėjo pjautinės-kirstinės žaizdos, nugabentas į klinikas.

Kauno apskrities ligoninėje gydomas 21 metų muštynių dalyvis taip pat sužeistas aštriu daiktu, greičiausiai peiliu. Jo nugaroje – pjautinės-durtinės žaizdos. Medikams pavyko stabilizuoti jo būklę.

Policija kol kas nekomentuoja įvykio aplinkybių. Tačiau tirti nekasdieniškas muštynes mestos didelės pareigūnų pajėgos. Tyrimui vadovauja Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyrius.  

Viena iš versijų, pasklidusių iš karto po įvykio, kad santykius aiškinosi Dainavos ir Rokų jaunuolių gaujos.

Kaip 15min.lt sakė įvykį tiriantys pareigūnai, kol kas dėl muštynių nesulaikytas nė vienas įtariamasis. Nepatvirtintais duomenimis, mirusiojo kūne rasta šautinė žaizda. Netoli įvykio vietos gyvenantys žmonės pareigūnams minėjo girdėję garsus, panašius į šūvius.

Tikroji kruvinų muštynių priežastis nežinoma, tačiau mieste sklinda kalbos, esą jos kilo dėl merginos.

 

Pirmadienį iš ryto Kauno policijos išplatinta oficiali informacija apie muštynes nurodo, kad ligoninėje mirė 1989 metais gimęs P.D. Į gydymo įstaigą draugai jį atvežė apie 2.40 val. Jo nugaroje ir kojoje matėsi durtinės-pjautinės žaizdos. Nuo patirtų sužalojimų 3.35 val. kaunietis mirė.

Anksčiau kalbėta, jog šis jaunas vyras galėjo būti peršautas. Tačiau nustatyta, kad šūviu iš šratinio šautuvo į krūtinę buvo sužeistas kitas muštynių dalyvis – 1991 metais gimęs P.D. Metais vyresnis J.T. buvo padurtas – 1990 metais gimusį kaunietį sužeidė į šoną.

Vėlų sekmadienio vakarą sulaikyti ir įtariamieji: muštynėse taip pat dalyvavę D.S., gimęs 1991 metais, G.D., gimęs 1991 metais, J.Z., gimęs 1988 metais, V.P., gimęs 1992 metais ir M.J., gimęs 1992 metais, uždaryti į areštinę. Aplinkybės nustatinėjamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius