Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naktį namo su „Škoda“ keliavęs vilnietis automobilius knežino kaip Velykų margučius

Tikriausiai apsvaigęs vairuotojas per keletą minučių Vilniuje aptrankė mažiausiai 5 automobilius, o tada pamėgino pasislėpti nuo nukentėjusiųjų ir policijos. Pareigūnai nenorom pripažino, kad dėl šio pažeidėjo siausmo tyrimas atliekamas, tačiau apie jo eigą ir rezultatus visuomenė neinformuojama.
Avarijų virtinės padariniai: įtariamojo avarijos kaltininko „Škoda“ apdaužyta labiausiai
Avarijų virtinės padariniai: įtariamojo avarijos kaltininko „Škoda“ apdaužyta labiausiai / 15min skaitytojo nuotr.

Avarija žiede, kita avarija sankryžoje, dvigubas eismo įvykis ties „gulinčiu policininku“, o tada bandymas pasislėpti nuo tikrų pareigūnų.

Tokia nusikalstamai turininga kelionė namo išėjo vienam „Škoda“ vairuotojui, apdaužiusiam savo ir dar bent 4 niekuo dėtų vilniečių automobilius.

„Beveik miegojau, bet išgirdau smūgį – nutariau apsirengti ir išeiti į lauką“, – pasakojo 15min skaitytojas, gyvenantis sostinės Šiaurės miestelio S.Žukausko gatvėje.

Veiksmas čia vyko balandžio 24 d., naktį iš antradienio į trečiadienį – viskas prasidėjo apie 1 val., o pareigūnai avarijų padarinius forminti ir rinkti įkalčius baigė tik apie 3 val.

„Policija suformino mažiausiai tris sudaužytus automobilius, be to, jeigu neklystu, paėmė nuo vairo įtariamojo vairuotojo pirštų atspaudus. Žinau, kad pareigūnai jau vietoje pagal valstybinį numerį patikrino, kas yra tos transporto priemonės savininkas“, – pasakojo avarijų padarinių nuotraukos su visais 15min skaitytojais pasidalijęs liudininkas.

„Dar vienas, nedidelis juodos spalvos automobilis, irgi buvo apgadintas, bet, palyginti, nestipriai, tik buferis, todėl aš jo net nefotografavau“, – 15min minėjo vilnietis.

Atkūrė įvykių scenarijų

Įvykio įkarštyje pareigūnams ir gyventojams ėmė dėliotis „Škoda“ vairuotojo kelionės scenarijus. Teigiama, kad pirmą svetimą automobilį pažeidėjas nubraukė dar viename transporto žiede, pakeliui į Žirmūnų gilumą. Šiaurės miestelio prieigose, Ulonų ir S.Žukausko gatvių sankryžoje, įvyko dar viena avarija.

Merginos minėjo, kad avarijos kaltininkas pasiūlė tūkstantį eurų, o joms nesutikus sėdo prie vairo ir spruko.

„Čia jis atsitrenkė į merginas. Vairuotojas išlipo, su tomis merginomis pašnekėjo. Jos teigė, kad vairuotojas atrodė apsvaigęs, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Jos minėjo, kad avarijos kaltininkas netgi bandė siūlyti joms tūkstantį eurų. Merginos, žinoma, nesutiko, o jis bandė atimti telefoną. Kai nepavyko, tikriausiai susinervino, sėdo prie vairo ir bandė toliau važiuoti Žukausko gatve. Prie saugumo kalnelio kaip tik pristabdė automobilis „Honda“, o jis nespėjo ir kalė tam visureigiui į užpakalinę dalį. „Honda“ nuo smūgio nulėkė į šoną ir trenkėsi į stovintį „Audi“ automobilį“, – pasakojo 15min informatorius.

15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

Ši situacijos komplikacija tik dar labiau sustiprino bėglio baimę ir norą sprukti.

„Jis bėgo, važiuodamas per šaligatvius, nuvažiavo iki Žukausko 41-ojo ir 43-iojo namo – jis ten kažkur gyvena. Nuvažiavo iš pradžių į antžeminę aikštelę. Tada tikriausiai suprato, kad visi galės jo automobilį čia pamatyti, todėl aikštelėje atsisuko ir nuvažiavo į požeminį garažą. Vartams leidžiantis, vairuotojas jau galėjo matyti, kad atvažiuoja policija“, – apie karštus nakties įvykius pasakojo liudininkas.

15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

Kas vyko toliau, galima tik spėlioti. Pagal vieną iš versijų, vairuotojas galbūt nesugalvojo nieko gudriau, nei tiesiog pareiti į savo namus. Kita vertus, atsirado mačiusiųjų, kad kaip tik tuo metu kažkoks vaikinas paskubomis iš tų kiemų pasišalino prekybos centro „Hyper Rimi“ link. Kas tas vaikinas, liko neaišku.

Pareigūnai informacija nesidalija

Policija nuo visuomenės šį įvykį kol kas, galima sakyti, slepia.

Pirmiausia, avarijų virtinė nebuvo įtraukta į viešinamą tos paros įvykių suvestinę.

Kai 15min kreipėsi į Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyrį, jo atstovai iš pradžių teigė apskritai nerandantys, kad toks pranešimas policijoje būtų registruotas.

Šių eilučių autoriui primygtinai prašant surasti ir suteikti visuomenei pirminę informaciją bei bent patvirtinti, kad atliekamas tyrimas, pareigūnų atstovai galiausiai pripažino, kad „ne turto sugadinimas ar sunaikinimas, bet techniniai eismo įvykiai“ yra užfiksuoti.

Tačiau esminiai klausimai – ar įtariamasis bėglys buvo sulaikytas ir ar pareigūnai laiku nustatė jo blaivumą (kaip žinoma, tais atvejais, kai fiksuojamas didesnis nei 1,5 promilės apsvaigimas, privalo būti keliama net baudžiamoji byla), liko neatsakyti.

„Iš Kelių policijos valdybos gavome labai skurdžią informaciją – vairuotojas nustatytas, vyksta tyrimas. Informacijos apie vairuotojo tapatybę ir blaivumą negavome“, – tokį atsakymą 15min gavo iš Komunikacijos skyriaus.

Jo atstovai užtikrino, kad tyrimas tikrai vyksta, jo metu apklausinėjami liudininkai, o visuomenę dominanti informacija, ar kelyje siautėjęs vairuotojas neišsisuks nuo atsakomybės, galbūt bus pateikta vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius