-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikų baronu praminto plungiškio pasaka apie rūsyje rastus eurus įklampino motiną

Plungėje, vieno seno penkiaaukščio rūsyje aptikti 157 tūkst. eurų, sukėlė įtarimų, kad ši istorija viso labo – tik bandymas legalizuoti nusikalstamu būdu įgytas lėšas. Istorijos epicentre atsidūrė šiuo metu už įvairius nusikaltimus teisiamas Kęstutis Klemauskas, įtariamas metų metus lobęs iš prekybos narkotikais.
K.Klemausko sulaikymas Plungėje po didelės tarptautinės operacijos
K.Klemausko sulaikymas Plungėje po didelės tarptautinės operacijos / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 4 asmenys, įtariama, susiję su galimai nusikalstamu būdu gautų 157 tūkst. eurų legalizavimu.

Tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Stopkadras iš policijos filmuotos medžiagos/K.Klemausko sulaikymas
Stopkadras iš policijos filmuotos medžiagos/K.Klemausko sulaikymas

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Plungėje gyvenantis kaltinamasis K.Klemauskas galimai sukurstė valstybės tarnautojui prilygintą asmenį – advokatu dirbantį vyrą, jog šis už piniginį atlygį sugalvotų neteisėtą būdą kaip įteisinti 157 tūkst. eurų, nesukeliant įtarimų teisėsaugos pareigūnams.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, minėti pinigai buvo įforminti kaip po minėto plungiškio tėvo mirties paliktas ir paslėptas turtas, kurį kaltinamojo motina po 2 metų neva rado rūsyje.

Įtariama, kad dar viena bylos kaltinamoji, antstole dirbanti moteris, už piniginį atlygį suklastojo dokumentą, kuriuo buvo patvirtintas pinigų radimo faktas.

Manoma, kad šį dokumentą kaltinamojo plungiškio motina pateikė notarui ir šis, nežinodamas apie jo suklastojimo faktą, išdavė jai pinigų paveldėjimo teisės liudijimą.

Teismui perduotoje byloje plungiškis K.Klemauskas kaltinamas dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, sukurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi bei dokumento suklastojimo ir jo disponavimo.

Advokatu dirbančiam vyrui bei antstolei kaltinimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo. Moteris taip pat privalės atsakyti ir dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu. Dėl to kaltinimai pareikšti ir Plungėje gyvenančio kaltinamojo motinai.

Už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą asmuo gali būti baudžiamas laivės atėmimu iki 7 metų. Tas, kas siekdamas turtinės ar kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, juridinis ar fizinis asmuo, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų. Už netikro dokumento pagaminimą, tikro dokumento suklastojimą arba žinomai netikro ar žinomai suklastoto tikro dokumento panaudojimą ar realizavimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Per pareigūnų operaciją buvo sulaikyti dar du lietuviai, lobę iš prekybos narkotikais Žemaitijoje ir Šiaurės Airijoje.
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Per pareigūnų operaciją buvo sulaikyti dar du lietuviai, lobę iš prekybos narkotikais Žemaitijoje ir Šiaurės Airijoje.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šiame teisme K.Klemausko pavardė skamba dažnai: čia jis teisiamas dėl kelių nusikaltimų. Tarp jų: prekyba narkotikais, nusikalstamo susivienijimo organizavimas, žmonių išnaudojimas narkotikams platinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius