Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikus į įkalinimo įstaigą siuntusi moteris pati ilgam atsidurs už grotų

Kauno apygardos teismas priėmė nutartį, kuria atmesti neteisėtai narkotinėmis medžiagomis disponavusios Solveiga S. bei jos advokato apeliaciniai skundai. Anksčiau neteistai moteriai palikta galioti pirmosios instancijos teismo paskirta bausmė – realus laisvės atėmimas aštuoneriems metams.
Suimta moteris
Suimta moteris/ Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Bylos duomenimis, 2021 metų kovo 17 dieną nuteistoji į Marijampolės pataisos namus išsiuntė siuntą, kurioje kartu su kitais daiktais buvo ir du kvaišalais (sintetiniais kanabinodais) impregnuoti lapai, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Pareigūnams tikrinant gautą siuntą, joje rasti lapai sukėlė įtarimą, nes ant jų matėsi įvairios dėmės.

Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr./Sintetiniais kanabinoidais impregnuoti lapai/ Asociatyvi nuotr.
Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr./Sintetiniais kanabinoidais impregnuoti lapai/ Asociatyvi nuotr.

Bylą dėl šios nusikalstamos veikos išnagrinėjęs Marijampolės apylinkės Vilkaviškio rūmų teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro Kęstučio Gaubio siūlomai bausmei.

Teismo nuosprendžiu Solveiga S. buvo pripažinta kalta dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 2 dalį), jai paskirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Su šiuo nuosprendžiu nesutikusi nuteistoji pateikė apeliacinį skundą ir prašė pirmosios instancijos teismo nuosprendį panaikinti ir jos atžvilgiu priimti naują – išteisinamąjį nuosprendį, o šio prašymo netenkinus – pakeisti nuosprendžio dalį dėl jai paskirtos laisvės atėmimo bausmės.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija šių metų vasario 1 dienos nutartimi atkreipė dėmesį į tai, kad kaltinamoji, veikdama tyčia, įvykdė nusikaltimą, priskiriamą sunkių nusikaltimų kategorijai.

Kaltinamoji ne tik laikė psichotropines medžiagas, su tikslu jas platinti, bet ir ėmėsi realių veiksmų šį tikslą įgyvendinti – psichotropines medžiagas išsiuntė į pataisos namus.

Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr./Sintetiniais kanabinoidais impregnuoti lapai/ Asociatyvi nuotr.
Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr./Sintetiniais kanabinoidais impregnuoti lapai/ Asociatyvi nuotr.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio skyriaus pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius