Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujųjų metų pranešimas iš bendrabučio, kurį norėta sudeginti: „Laiptinėje guli mergina, tikriausiai, negyva“

Sostinės Kalvarijų gatvės 159-ojo daugiabučio gyventojai, trečiadienio naktį vos netapę kraupaus sumanymo aukomis, kartu su policija karštligiškai ieško atsakymų, kas ir kodėl 12-ojo aukšto laiptinę kruopščiai impregnavo benzinu ir galbūt tik atsitiktinumo dėka nespėjo įžiebti ugnies. Tokiame kontekste vilniečiai negalėjo neprisiminti dar vienos kraupiai nuskambėjusios, vos mirtimi nepasibaigusio istorijos.
Daugiabutis Kalvarijų gatvėje
Daugiabutis Kalvarijų gatvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar naujasis, laimė, nepavykęs bandymas sudeginti visą daugiabučio dvyliktą aukštą susijęs su trijų mėnesių ir savaitės senumo istorija, kuomet tame pačiame name ir tame pačiame 12-ame aukšte buvo iki sąmonės netekimo sumušta mergina?

Kaip pasakojo 15min, šį trečiadienį sostinės policija pradėjo tyrimą dėl bandymo visuotinai pavojingu būdu sunaikinti turtą. Didžiulės tragedijos pavyko išvengti galbūt tik todėl, kad aštrus benzino dvokas 3 val. nakties prižadino vieną vyrą, nusprendusi pažiūrėti kas dedasi laiptinėje. Esą kaip tik tuo metu pasigirdo žemyn laiptais lipančio padegėjo žingsniai, kuris buvo spėjęs viską aplaistyti benzinu, o prie butų durų sudėlioti permirkusius skudurus. Tačiau įžiebti ugnies jis taip ir nespėjo.

Kai 15min žurnalistai šiame name lankėsi trečiadienį, gyventojai prasitarė, kad naktinė istorija gali būti susijusi su 2018-ųjų sutikimo įvykiais.

VIDEO: Naktinė drama Vilniaus bendrabutyje: 12-tas aukštas sulietas benzinu

12-ojo aukšto gyventojai įtaria, kad tai – žemiau gyvenančių kaimynų kerštas, jie girti Naujųjų metų naktį atėjo į 12-ą aukštą „ieškoti nuotykių“. Įvyko nuožmus konfliktas, kurį sprendė atvykusi policija, o nukentėjusiais pasijutę gyventojai nepabijojo parašyti pareiškimus.

„Iš jų buvo sulaukta grasinimų, kad 12-as aukštas kentės, kad čia bus padaryta ir sutvarkyta. Tada gal mėnesiui jie apsiramino, tyliai sėdėjo ir turbūt laukė momento, kol pasimirš konfliktas ir vakar sulaukėme.

Mes kažko laukėme, bet galvojome, kad ateis aiškintis ar dar ką. Tokio dalyko tikrai nesitikėjome, visame aukšte gyvena daugiau nei 9 mažamečiai vaikai, iš viso aukšte gyvena daugiau nei 30 žmonių“, – 15min pasakojo viena bendrabučio gyventoja.

Apie karštus įvykius šio daugiabučio viršutiniame aukšte per patį Naujųjų metų sutikimo įkarštį naujienų portalui patvirtino ir Vilniaus apskrities policija.

„Sausio 1 d. 3 val. 13 min. policijoje gautas pranešimas, kad Vilniuje, Kalvarijų g. 159, 12-ame aukšte, laiptinėje, guli sumušta, galimai negyva mergina. Pranešėjas laukia vietoje. Aplinkybės neaiškios, nes daugiau informacijos skambinusysis nepateikė“, – toks grėsmingas įrašas yra naujametinėje Vilniaus policijos kronikoje.

Pranešimas iš Kalvarijų gatvės sukėlė ant kojų Naujųjų metų naktį budėjusius medikų ir patrulių ekipažus.

Pranešimas sukėlė ant kojų budinčius medikų ir patrulių ekipažus. Kiek daugiau nei po pusvalandžio, apie 4 val. greitoji medicinos pagalba į vieną Vilniaus ligoninių iš Kalvarijų gatvės bendrabučio tipo namo dėl galvos sumušimo pristatė merginą (gimusią 2001 m.).

Medikų globota vilnietė, suteikus jai pagalbą, netrukus atsigavo ir galiausiai buvo išleista į namus.

Vėliau mergina tyrėjams paaiškino, kad sausio 1 d. Vilniuje, Kalvarijų g. 159, bendrabutyje, ją sumušė kažkokia sutuoktinių pora.

Neblaivūs įtariamieji – moteris (gimusi 1987 m.) ir du vyrai (gimę 1983 m. ir 1989 m.), jau pačioje metų pradžioje buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą.

Tačiau, kaip 15min sužinojo Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate, mergina niekam neturėjo pretenzijų, todėl tąsyk apskritai atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius