Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neabejingų merginų dėka Kaune buvo sulaikyti dviračių vagys

Šiąnakt, šiek tiek po vidurnakčio, mieste patruliavę pareigūnai sulaukė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojo pranešimo, kad gauta informacija, jog Kaune, Pilies g., iš kiemo pavogti 2 dviračiai.
Pavogtas dviratis
Pavogti dviračiai / Kauno apskr. VPK

Pareigūnai netruko atvažiuoti minėtu adresu, kur jų laukė dvi jaunos dvidešimtmetės pranešėjos, mačiusios, kaip buvo atsegti prirakinti dviračiai ir kas jais nuvažiavo.

Nepasimetusios ir užfiksavusios nusikalstamą veiką dariusius asmenis, jos išsamiai pareigūnams apibūdino, kaip atrodė du vyrai, kokiais rūbais vilkėjo. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Kauno apskr. VPK/Pavogtas dviratis
Kauno apskr. VPK/Pavogtas dviratis

Apie 1.05 val. pareigūnai Kauno mieste, nuo Jonavos g. link Jurbarko g., pastebėjo du dviratininkus, atitikusius merginų apibūdinimus. Dviračiais važiavę vyrai nedelsiant buvo sustabdyti.

Nors pastarieji pareigūnams teigė, kad dviračiai priklauso jiems, tačiau negalėjo paaiškinti kur ir už kiek juos pirko, teigė neturintys įsigijimo dokumentų.

Ir dviračiai, ir vyrai buvo pristatyti į policijos įstaigą. Anksčiau teistiems dviem vyrams (gim. 1973 m. ir 1982 m.) už nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Vienas dviratis grąžintas savininkei (gim. 1991 m.), kito dviračio savininkas dar nustatinėjamas. Asmenis, atpažįstančius jiems priklausantį dviratį, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus tel. (8 37) 303 600.

Pareigūnai dėkoja pilietiškoms gyventojoms, nelikusioms abejingomis ir, pamačius daromą nusikalstamą veiką, nedelsiant pranešusioms policijos pareigūnams, praneša Kauno apskr. VPK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius